Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη δημοσιογράφων του Νομού Ημαθίας στο Ευρωκοινοβούλιο



Επίσκεψη στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου και διοικητικό κέντρο της Ευρώπης πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι του Νομού Ημαθίας από την Τρίτη 29 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 1 Ιουλίου, προσκεκλημένοι του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαστάμκου Γιώργου.

Κατά την παραμονή τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα είχαν επαφές με ευρωβουλευτές και υπαλλήλους της Ε.Ε. της χώρας μας αλλά και της Κύπρου.

Συγκεκριμένα εκτός του ευρωβουλευτή κ. Παπαστάμκου, συναντήσεις είχαν με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Τσουκαλά, μέλος των Ευρωπαϊκών Επιτροπών"Βιομηχανίας Έρευνας και Ενέργειας", "Αλιείας και "Αναφορών", τον κ. Πάνο Καρβούνη, αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Δ/νσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον ευρωβουλευτή κ. Σκυλακάκη, καθώς επίσης τον Κύπριο Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Οι συζητήσεις περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τις αρμοδιότητες και τις ενέργειες των ευρωβουλευτών μας ενώ έμφαση δόθηκε στο αγροτικό ζήτημα με επίκεντρο την επικείμενη αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για την μετά το 2013 περίοδο, καθώς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της οποίας ο κ. Παπαστάμκος αποτελεί μόνιμο μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: