Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αύξηση 40% στις δαπάνες του Δήμου Αλεξάνδρειας

ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΒΑΡΗ... ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Ο αλεξανδρινός λαός χτυπημένος διπλά από το μειωμένο αγροτικό εισόδημα και από την παγκόσμια κρίση τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα . Την ίδια στιγμή, όμως, και κόντρα στο πνεύμα του Πρωθυπουργού για μείωση των δαπανών, ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου αποφάσισε να αυξήσει τις δαπάνες των νομικών προσώπων το δήμου κατά 40%.

Στην δημοτική συνεδρίαση της Παρασκευής 29-1-2010 συζητήθηκαν οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων του Δήμου, ΚΑΠΗ- Πολιτιστικό Κέντρο- Φιλαρμονική- Στάδιο και Βιβλιοθήκη. Και ενώ η αντιπολίτευση περίμενε να δει περικοπές των δαπανών κατά 10% όπως έκανε η Κυβέρνηση σε όλα τα Υπουργεία, δυστυχώς, είδαμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να αυξηθούν οι δαπάνες κατά 40%. Κοντολογίς αυτό σημαίνει ότι ο αλεξανδρινός λαός που το 2009 πλήρωσε για το ΚΑΠΗ την Φιλαρμονική, το Στάδιο και την Βιβλιοθήκη 380.000 ευρω ΤΩΡΑ θα πληρώσει 600.000 ευρω δηλαδή 200.000 ευρω περισσότερα.

Είναι προφανές ότι η διοίκηση Γκιόνογλου αγνόησε την πολιτική της Κυβέρνησης και τα οικονομικά προβλήματα των δημοτών. Είναι επίσης προφανές ότι ο δήμαρχος νοιάζεται μόνον για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και για να τις κερδίσει φορτώνει τον Δήμο με περιττές δαπάνες αδιαφορώντας αν έτσι κάνει την ζωή των πολιτών ακόμα δυσκολότερη. Φυσικά η αντιπολίτευση δια του κ. Γκαβαρδίνα εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά του δημάρχου για την αύξηση των δαπανών και φυσικά καταψήφισε όλους τους προϋπολογισμούς των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: