Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

25χρονος υπέκλεπτε ρεύμα βάζοντας σε κίνδυνο τα παιδιά Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Αλεξάνδρειας

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ένας 25χρονος, καθώς, έπειτα από κατ’ οίκον έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του από αστυνομικούς και υπαλλήλους της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι είχε ηλεκτροδοτήσει αυθαίρετα και παράνομα το σπίτι του. Πιο συγκεκριμένα είχε συνδέσει το οίκημά του με εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας μη ενδεδειγμένο καλωδιακό υλικό, με αποτέλεσμα να υφίσταται μόνιμος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας τόσο για την οικογένειά του όσο και για διπλανό οίκημα, στο οποίο στεγάζεται δημοτικός παιδικός σταθμός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Για το συγκεκριμένο συμβάν η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας εξέδωσε δύο δελτία τύπου εκ των οποίων στο μεν πρώτο ανέφερε ότι στο διπλανό κτήριο ήταν ο δημοτικός παιδικός σταθμός αλεξανδρείας και κινδύνευαν τα παιδιά ενώ στο δεύτερο δελτίο και για άγνωστους λόγος αφαιρέθηκαν οι λέξεις «δημοτικός παιδικός σταθμός». Εγκυρη πηγή μας επιβεβαίωσε ότι όντως το κτήριο που συνδέεται με το σπίτι είναι ο δημοτικός παιδικός σταθμός που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με το ΤΟΕΒ Αλεξανδρείας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί αφαιρέθηκαν οι λέξεις «δημοτικός παιδικός σταθμός» και γιατί η διοίκηση του Δήμου δεν έβγαλε ανακοίνωση να ενημερώσει τους γονείς που στέλνουν παιδιά τους στον συγκεκριμένο δημοτικό παιδικό σταθμό. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την λογική της διοίκησης του Δήμου Αλεξανδρείας η οποία από την μια ενημερώνει με κάθε μέσον τον αλεξανδρινό λαό για ασήμαντα πράγματα ενώ δεν βγάζει ούτε μια ανακοίνωση για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νέου παιδιού, για τον θάνατο ενός άλλου από ναρκωτικά και ΤΩΡΑ για την υποκλοπή ρεύματος με ένα καλώδιο που περνούσε από τον τοίχο του κτηρίου του Δημοτικού παιδικού σταθμού και αποτελούσε ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟ για τα μικρά παιδιά και τους ανυποψίαστους εργαζομένους σ’αυτόν. Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: