Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Και ο Δήμος υπεύθυνος για το πρόβλημα των ΕΛΤΑ


Η κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ καλεί το Δήμαρχο να προβεί άμεσα στην ονομασία και τη σωστή αρίθμηση των οδών

Η άνευ προηγουμένου αγανάκτηση των συμπολιτών μας με την διανομή της αλληλογραφίας από τον ΕΛΤΑ, το πρωτοσέλιδο του ΠΟΛΙΤΗ με την φωτογραφία που έδειχνε την τριτοκοσμική κατάσταση αλλά και η παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου ανάγκασαν την Περιφερειακή Δ/νση Κοζάνης και το Τμήμα Εποπτείας και Ελέγχου της Κεντρικής Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να ασχοληθούν με το πρόβλημα.

Ηδη έχουν προσλάβει δύο εποχικούς υπαλλήλους στην Αλεξάνδρεια χωρίς όμως να έχει λυθεί το πρόβλημα της διανομής αφού ακόμα και σήμερα οι συμπολίτες μας παίρνουν την αλληλογραφία τους καθυστερημένα ή δεν την παίρνουν και καθόλου.

Φαίνεται, όμως, ότι οι ευθύνες για την καθυστέρηση της αλληλογραφίας αγγίζουν και τον Δήμο της Αλεξάνδρειας όπου ο δήμαρχος κ. Γκιόνογλου ενώ γνώριζε από το 2003 ότι πολλοί δρόμοι της πόλης δεν έχουν ονομασία και αρίθμηση εν τούτοις δεν έκανε απολύτως τίποτα αφήνοντας τους συμπολίτες μας στην ταλαιπωρία τους.

Oταν όμως είδε ότι ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των συμπολιτών μας προέβη σε μια υποτονική παράσταση προς την διοίκηση του ΕΛΤΑ και μέχρι εκεί…

Εν τω μεταξύ ο επιθεωρητής του ΕΛΤΑ κ. Ντουκανόπουλος όταν μετά το πρωτοσέλιδο του ΠΟΛΙΤΗ επισκέφτηκε την πόλη και έκανε την σχετική έρευνα για να αποδώσει τυχόν ευθύνες ανακάλυψε ότι εδώ και πολλά χρόνια οι εκάστοτε προϊστάμενοι του υποκαταστήματος του ΕΛΤΑ Αλεξανδρείας είχαν αποστείλει επιστολές προς τον δήμαρχο στον οποίο εξηγούσαν, μάταια δυστυχώς, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην διανομή της αλληλογραφίας ιδιαίτερα στο ανατολικό τμήμα της πόλης, εξαιτίας του ότι ο Δήμος δεν είχε προβεί στην ονομασία και ακριβή αρίθμηση πολλών δρόμων της πόλης.

Πολύ πρόσφατα και η Κεντρική διοίκηση του ΕΛΤΑ απέστειλε επιστολή προς τον δήμαρχο της Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου που τον καθιστά συμμέτοχο στο πρόβλημα και τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί στην ονομασία και αρίθμηση των δρόμων ώστε έτσι να διευκολύνει το έργο του κάθε νέου ταχυδρομικού υπάλληλου, ο οποίος κάνει την διανομή βάση της οδού και του αριθμού και όχι βάση του ονόματος όπως γινόταν με τους παλιούς υπαλλήλους του ΕΛΤΑ, οι οποίοι, όμως, σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Αυτό που απομένει ΤΩΡΑ είναι να δούμε αν η διοίκηση του Δήμου προβεί στην ονομασία και σωστή αρίθμηση των οδών ή θα αφήσει να συνεχιστεί η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και των ταχυδρόμων αναγκάζοντας έτσι τον ΕΛΤΑ να μην δέχεται την αλληλογραφία και κάθε έγγραφο και αντικείμενο προς διανομή λόγο έλλειψης ακριβούς διεύθυνσης του παραλήπτη.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς τον Δήμο Αλεξανδρείας

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη Μοναδικής και πλήρους Ονοματοθεσίας και Αριθμοδότησης Οδών για την παροχή κατ’οίκον εξυπηρέτησης.»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε ο ΕΛΤΑ είναι ο Φορέας παροχής καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και έχει αναλάβει την ευθύνη και υποχρέωση να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ενιαίες προσιτές τιμές σε όλους τους πολίτες της χώρας μας.

Ως τόσο είναι προφανές ότι για την ποιοτική διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σωστής και πλήρους διεύθυνσης, τόσο στον αποστολέα όσο και κυρίως στον παραλήπτη.

Από τον έλεγχο των στοιχείων της χαρτογράφησης που πραγματοποιήσαμε προκύπτουν σημαντικά προβλήματα με τις ονομασίες των οδών στα όρια αρμοδιότητας του Δήμου σας που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του έργου μας, αυξάνοντας δραματικά το κόστος παροχής των υπηρεσιών μας και κυρίως προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Ειδικότερα η ύπαρξη πολλών ταυτόσημων οδών αλλά και η ανυπαρξία οδοαρίθμησης σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτρέπουν την ομαλή εξυπηρέτηση δεδομένου ότι οι διανομείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα ονοματεπώνυμα των πολιτών γεγονός που συχνά οδηγεί σε λάθη και καθυστερήσεις στην διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων και κυρίως λογαριασμών και αλληλογραφίας με προθεσμία επίδοσης.

Για την ενημέρωσή σας παραθέτουμε πίνακα όπου αναγράφονται όλες οι ταυτόσημες οδοί και στα όρια του Δήμου σας με σκοπό την μετονομασία αυτών των οδών αλλά και πλήρη οδοαρίθμηση.

Τυχών αδυναμία επίλυσης του θέματος μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία του ΕΛΤΑ να εκτελεί κατ’οίκον διανομή στις εν λόγω περιοχές του Δήμου σας.

Στην συνέχεια θα αναλάβουμε από κοινού την ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη ύπαρξης και σωστής χρήσης της διεύθυνσης τους.

Εξάλλου σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 της 28977/811 Απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων στην διεύθυνση του παραλήπτη, πλέον των άλλων και η ύπαρξη ορθής ονομασίας οδού και αριθμού, ενώ στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρείται γενικευμένο ελλιπής οδοαρίθμησης ο ΕΛΤΑ δεν υποχρεούται να παρέχει κατ’ οίκον εξυπηρέτηση αφού προβεί στην ενημέρωση των Τοπικών Αρχών.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία αυτόματης διαλογής και ταξινόμησης της αλληλογραφίας δεδομένου ότι ο ΕΛΤΑ ολοκληρώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών του. Τα συστήματα προϋποθέτουν το αυτονόητο δηλαδή την ύπαρξη ακριβούς και μοναδικής διεύθυνσης ώστε να διαχειριστούν έγκαιρα και σωστά την αλληλογραφία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε για την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση και συνεργασία σας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΤΑ ώστε να καταστεί εφικτή η παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στο σύνολο των πολιτών του Δήμου σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και παραμένουμε στην διάθεσή σας.

Πού δεν υπάρχει σωστή αρίθμιση

Δεν υπάρχει σωστή αρίθμηση ή καθόλου αρίθμηση: Στην Θεμιστοκλή Σοφούλη, Πάροδος Παπάγου, Φιλίππου, Βετσοπούλου,Μ. Αλεξάνδρου, Δημοτική Αγορά, Σοφοκλή Βενιζέλου και Πάροδος, Σχολείου, Αγίου Δημητρίου, 28ης Οκτωβρίου, Μαρτίου, Αντύπα.

Επίσης δεν υπάρχει καθόλου αρίθμηση στις παρακάτω διευθύνσεις Καρατάσου, Ρήγα Φεραίου, Καραϊσκάκη, Καζαντζάκη, Καπετάν Αγρα, Μανδυλαρά, Βάρναλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: