Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά

Όλοι λυπούμαστε για την απόλυση 2600 περίπου εργαζομένων στην ΕΡΤ. Υπήρχε όμως εναλλακτική λύση πέραν του κλεισίματος μιας χρεοκοπημένης τόσο οικονομικά όσο και ηθικά ΕΡΤ;

Χρόνια τώρα η κρατική τηλεόραση ήταν εστία διαφθοράς, σπατάλης, κομματισμού και κάθε λογής σκανδάλων. Αμέτρητα ήταν τα προγράμματα "εξυγίανσης" που "εφάρμοσαν" οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Προγράμματα "εξυγίανσης" που έμειναν μόνο στα χαρτιά αφού τίποτα δεν άλλαζε.

Μήπως λοιπόν το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ σε μία νύχτα κόβει ένα γόρδιο δεσμό που χρόνια τυραννούσε τη χώρα; Πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε την παροιμία "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι". Όμως αν θέλουμε να μιλήσουμε με παροιμίες και γνωμικά υπάρχει και εκείνη που λέει ότι "δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά".

Αν θέλουμε να αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα στη χώρα μας τότε θα πρέπει να εφαρμοστούν και δύσκολες πολιτικές. Θα πρέπει να γίνουν και ρήξεις με συγκεκριμένα συμφέροντα και συντεχνίες.

Αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε μια άλλη Ελλάδα χωρίς όμως να αλλάξουμε τίποτα! Παράδοξο δεν είναι;

Από την άλλη κανείς δεν λέει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Να υπάρχει. Αλλά με σεβασμό στην ενημέρωση και κυρίως στα λεφτά των φορολογούμενων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση προανήγγειλε πως θα δημιουργήσει την νέα ΕΡΤ με λιγότερα κανάλια, με μικρότερο αριθμό εργαζομένων και μικρότερο προϋπολογισμό. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι με ποιοτικότερη ενημέρωση, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις και χωρίς κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

Εδώ θα είμαστε να κρίνουμε και τη νέα ΕΡΤ. Την παλιά όμως την ξέρουμε και δεν μας άρεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: