Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα υδρόμετρα θα λύσουν το πρόβλημα στο Δ.Δ. Σταυρού

Απο αριστ ο αντιδήμαρχος κ. Γκιορτζής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Τζίλας
ο διευθυντής κ Περνετζής και ο πρόεδρος του Τ.Σ Σταυρού κ Μουρατίδης
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας κ Τζίλας συναντήθηκε, για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, με μία ολιγομελή ομάδα πολιτών του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρού με αντικείμενο συζήτησης την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΑΛ.
Οι πολίτες, αυτής της ομάδας, υποστηρίζουν ότι η αύξηση της τιμής του νερού, που δόθηκε πριν ενάμιση περίπου  χρόνο, από 40 ευρώ τον χρόνο σε 90 ευρώ τον χρόνο , είναι πολύ μεγάλη   και ζητούν την μείωση αυτής  διότι διαφορετικά, όπως είπαν, θα προβούν στην δημιουργία ξεχωριστής ΔΕΥΑ. 
Σχετικά με την αύξηση της τιμής του νερού ο κ Τζίλας υποστήριξε ότι με την συνένωση των τεσσάρων ΔΕΥΑ  υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα με την πανσπερμία των  τιμολογίων του νερού.
Η διοίκηση φρόντισε να λύσει το πρόβλημα αυτό με την εφαρμογή  ενός  ενιαίου τιμολογίου για την περιφέρεια του δήμου Αλεξάνδρειας και ένα τιμολόγιο για την ίδια την πόλη της Αλεξάνδρειας.
Ειδικότερα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα όπου ισχύει το πάγιο τέλος των 90 ευρώ ανά χρόνο ο κ Τζίλας ενημέρωσε τους πολίτες ότι μέχρι τον Ιούνιο θα τοποθετηθούν υδρόμετρα σε κάθε σπίτι και επομένως ο κάθε καταναλωτής θα πληρώνει όσο νερό ξοδεύει και όχι όπως ισχύει σήμερα.
Ο δικηγόρος κ Βακάλης Δημήτρης, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή των πολιτών μεταξύ των άλλων ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ να του δώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αύξηση του τιμολογίου του νερού και βέβαια δεν υπήρξε καμιά διαφωνία από μέρους του κ Τζίλα.
Επίσης ζήτησε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, ως θέμα, η μείωση του νερού στον Σταυρό, κάτι που βέβαια αρνήθηκε ο κ Τζίλας διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει για όλους τους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας και  εφόσον  φυσικά το επιτρέψει  η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑΛ διότι αυτή η επιχείρηση λειτουργεί ανταποδοτικά .
Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος στην Ενότητα Αντιγονιδών κ Δημήτρης Γκιορτζής καθώς επίσης ο κ Ναλμπάντης και ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης και ο Μπάμπης Δεληπάλας.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με την εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΑλ. κ. Γιώργου Τζίλα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: