Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς προσωπικό μετά τις 19 Απριλίου οι Παιδικοί Σταθμοί της Αλεξάνδρειας;

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΗΓΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η κ Μ Θεοδωρακοπούλου
Η κα Ασπασία Τσιρίδη
Δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Αλεξανδρείας έθεσαν προ ημερησίας διάταξης το πρόβλημα που θα προκύψει στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μετά της 19 Απριλίου.

Η προϊσταμένη των δύο Παιδικών Σταθμών Αλεξάνδρειας κ Μάγδα Θεοδωρακοπούλου, η οποία είπε κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ ότι σήμερα οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν πολύ καλά χάριν των προσλήψεων  προσωπικού για πέντε μήνες. Όμως μετά τις 19 Απριλίου θα απολυθούν πάνω από είκοσι εργαζόμενες  και οι Παιδικοί σταθμοί θα μπουν στο κόκκινο… αφού θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν στους επόμενους τρεις μήνες.
Επί του ιδίου προβλήματος τον λόγο πήρε και η κ Ασπασία Τσιρίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, η οποία υπό την ιδιότητα της μητέρας με μικρό παιδί άσκησε κριτική στον πρόεδρο κ. Κούτσια υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε από πολύ πριν να είχε προβεί σε κάθε ενέργεια για την εξασφάλιση προσωπικού μετά τις 19 Απριλίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν οι ίδιες εργαζόμενες δεδομένου ότι τα μικρά παιδιά τις γνωρίζουν και αυτή η παράμετρος είναι βασική για την ηρεμία των παιδιών.
Στις δύο κυρίες απάντησε ο πρόεδρος κ Νίκος Κούτσιας λέγοντας ότι το πρόβλημα το γνωρίζει και  ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης ο οποίος ήδη ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: