Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για ΑΝΑΠΛΑΣΗ,ΠΠΚ,ΘΕΑΤΡΟ ΠΛΑΤΕΟΣ



Την Πέμπτη στο γραφείο του δημάρχου της Αλεξάνδρειας έγινε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τα τρία έργα του ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη δηλαδή Αστική Ανάπλαση του κέντρου της Πόλις με προϋπολογισμό 5 εκ ευρώ, Το Πολιτιστικό Κέντρο με προϋπολογισμό 3 εκ ευρώ και το Θέατρο στην δημοτική Ενότητα Πλατέος. προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφεριάρχης κ Καραπαναγιωτίδης με τους μηχανικούς της αντιπεριφέρειας, ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ Δημητριάδης με τους μηχανικούς του δήμου και ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης και πρώην δήμαρχος κ Μπάμπης Γκιόνογλου.
Ο αντιπεριφειάρχης με τον δήμαρχο
ενημερώνονται από τον μηχανικό για τα έργα 
Μετά την συζήτηση στο δημαρχείο ο αντιπεριφεριάρχης  με τον δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν επί τόπου  τα έργα και αντάλλαξαν απόψεις με ους αναδόχους των αυτών.
Σχετικά με το έργο της ανάπλασης ο κ Γκιόνογλου τους διαβεβαίωσε ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα με την προϋπόθεση όμως ότι πρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί των εργασιών που ήδη έγιναν ώστε τα συνεργεία να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της τοποθέτησης των πλακών  και των φωτιστικών  σωμάτων.
Επ'αυτού ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες πληρωμής των λογαριασμών που ήδη καθυστερούν.
Η μονάδα ψύξης
 του κτηρίου
Οι αντλίες στο υπόγειο
Ο αντιπεριφερειάρχης 
με τον εργολάβο
και την μηχανικό του δήμου











Για το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι η πρώτη φάση του έργου που είναι οι υποδομές του θεάτρου θα είμαι έτοιμες τέλος Φεβρουαρίου του 2013 οπότε και θα αρχίσει η δεύτερη φάση εκτέλεσης του έργου που είναι η τοποθέτηση των καθισμάτων κλπ. Σύμφωνα με την εκτίμηση του μηχανικού της αντιπεριφέρειας κ. Ρίστα η δεύτερη και τελευταία φάση του έργου θα τελειώσει στις αρχές του 2ου εξαμήνου του 2013.
Το τρίτο κατά σειρά έργο που αφορά το Θέατρο Πλατέος βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένη κατάσταση από τα άλλα δύο και απομένουν  πολύ λίγα ακόμα να γίνουν για να παραδοθεί.
Η μονάδα θέρμανσης του κτηρίου
Με την αποπεράτωση πάντος αυτών των τριών έργων του δήμου  αναμένεται να αναβαθμισθεί  η εικόνα της πόλης και  θα αναβαθμισθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων με την ανάπλαση ενώ  θα  αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτιστική ανάπτυξη του Ρουμλουκιού με την λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και του Θεάτρου Πλατέος. 
Βεβαίως η κατασκευή αυτών των έργων και κυρίως της αστικής ανάπλασης προκαλεί, όπως είναι φυσικό, διάφορες δυσάρεστες παρενέργειες στα εμπορικά καταστήματα και στους πολίτες όμως  όταν θα δοθεί σε χρήση θα μας ανταμείψει όλους.
Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο όταν τελειώσει  θα είναι ένα στολίδι για την πόλη και  θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προαγωγή του πολιτισμού.
Εν κατακλείδι και μετά το τέλος της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης αλλά και ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης  δήλωσαν συγκρατημένα αισιόδοξοι σχετικά με ο έργο της ανάπλασης  μετά και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον κ. Γκιόνογλου ότι μόλις εξοφληθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί οι εργασίες θα αρχίσουν και το έργο θα προχωρήσει  με γοργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: