Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Α. Βεσυρόπουλος: Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, για να φύγουμε μπροστά

Ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. 
Αυτές είναι οι λέξεις - κλειδιά που πρέπει να γίνουν πράξη για να βγει η χώρα από τη βαθιά ύφεση στην οποία την έχει βυθίσει τα τελευταία χρόνια η πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα μετά τη μείωση του ελληνικού χρέους, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και ανοίγονται νέοι δρόμοι για την ελληνική οικονομία.
Η ευκαιρία που έχουμε, τώρα, μπροστά μας δεν πρέπει να χαθεί.
Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να προχωρήσουμε στην ανάκαμψη για να καταφέρουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.
Η άμεση αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που το ΠΑΣΟΚ άφησε στα αζήτητα, η εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά αλλά και η επιστροφή όλων όσων χρωστάει το δημόσιο στις επιχειρήσεις, είναι από τα πρώτα άμεσα και αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για να φέρουν την ανάκαμψη το γρηγορότερο.
Επιπλέον, βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της αγοράς είναι η μείωση της φορολογίας. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο, έθεσαν ως στόχο, σε συνδυασμό με τη μείωση της φοροδιαφυγής, να περιορίσει τους φορολογικούς συντελεστές στο 15%, μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο.
Φυσικά, η φορολογία δεν είναι το μόνο, αλλά είναι η αρχή για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να περάσει από την ύφεση και την ανεργία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση.
Από την άλλη, χρειάζεται να υπάρξει άμεσα, περιορισμός της διαφθοράς και αποτελεσματική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που σήμερα αποτελούν εμπόδια για την πραγματοποίηση επενδύσεων.
Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει αυτόματα, με ένα μαγικό ραβδί, αλλά είναι μια διαδικασία που απαιτεί δουλειά και μεταρρυθμίσεις.
Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει από αυτούς που μέχρι χθες ενοχοποιούσαν την επιχειρηματικότητα και αυτούς που απέτρεπαν κάθε μεγάλη επένδυση. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αύριο και η έξοδος της χώρας από την κρίση.
Η πορεία είναι δύσκολη και ο δρόμος ανηφορικός. Γι' αυτό χρειάζεται όσο ποτέ ειλικρίνεια, εργατικότητα και σύνεση. Στις 6 Μαΐου η ψήφος πρέπει να είναι ψήφος ελπίδας, για ένα αύριο καλύτερο για όλους.
 Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: