Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για τον εμπρησμό στο Δημαρχείο Μελίκης

Το Δημαρχείο της Μελίκης
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης, σήμερα Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Μελίκης. Κύριο θέμα της συνέντευξης ο εμπρησμός στην οικονομική υπηρεσία του πρώην Δήμου Μελίκης. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο τοπικός αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βενιόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Σάκης Κούγκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μητρόπουλος καθώς επίσης και ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μελίκης κ. Γιώργος Ματζώλας, ο πρόεδρος της τοπικής ενότητας Νεοκάστρου κ. Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Προδρόμου κ. Δημήτρης Θυμιόπουλος και της Αγκαθιάς κ. Γρηγόρης Θυμιόπουλος.
Ο κ. Δημητριάδης κατά την εισήγησή του επιβεβαίωσε και ο ίδιος αυτό που από την Τετάρτη έχουμε σας έχουμε μεταφέρει με ρεπορτάζ, ότι δηλαδή η φωτιά στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μελίκης έχει προκληθεί από εμπρηστές. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι σαφέστατη η επιθυμία της δημοτικής αρχής να διαλευκανθεί η υπόθεση και ότι είναι θέμα τιμής να βρεθούν αυτοί που αποπειράθηκαν να προκαλέσουν αυτόν τον εμπρησμό.

Σε ερώτηση του ΠΟΛΙΤΗ, αν από τη φωτιά κάηκαν οικονομικά στοιχεία, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε ότι από μια πρώτη εκτίμηση κανένα ουσιαστικό στοιχείο δεν καταστράφηκε και ότι ως εκ τούτου δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί ο έλεγχος που ως γνωστόν διεξάγεται από του Ορκωτούς Λογιστές για τις οικονομικές χρήσεις του Δήμου Μελίκης από το 2005 έως το 2010.
Πάντως όπως μας πληροφόρησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, από τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου Μελίκης εμφανίζονται κάποιες παρατυπίες, οι οποίες παρατυπίες εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι ίσως σχετίζονται με τα κίνητρα αυτών που διέπραξαν τον εμπρησμό. Ακόμα πάντως δεν υπάρχουν απόλυτα στοιχεία και νούμερα για να μιλήσουμε με ασφάλεια, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης.
Ποιοι έχουν κλειδιά; Αυτό ρώτησε ένας δημοσιογράφος στο Δήμαρχο, ο οποίος απάντησε ότι πολλοί έχουν κλειδιά, τόσο δημοτικοί υπάλληλοι όσο και αιρετοί και ότι όλοι εξετάστηκαν ή θα εξεταστούν από την Ασφάλεια Βέροιας.
Επίσης ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας έκανε γνωστό ότι έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για διερευνήσει πιθανών ευθυνών δημοτικών υπαλλήλων, το πόρισμα της οποίας εξέτασης θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί εντός ενός μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: