Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανεσίδης: Δεν μπορεί να διαγραφεί το χρέος Εξαρχόπουλου

Ο κ. Νίκος Ανεσίδης


Κατηγορηματικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Νίκος Ανεσίδης σχετικά με το χρέος των 12.000 ευρώ του κ. Εξαρχόπουλου προς το δήμο.
Το χρέος αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί , είπε ο κ. Ανεσίδης, διότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά αίτηση διάλυσης της σύμβασης και ως εκ τούτου η Περιφέρεια θα ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την διαγραφή του χρέους και μάλιστα με μια αίτηση διάλυσης της σύμβασης εκπρόθεσμα υποβληθείσα.

Η οφειλή αυτή του συμπολίτη μας κ. Εξαρχόπουλου προς τον δήμο προέρχεται από την ενοικίαση δημοτικού χώρου για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Ο κ. Εξαρχόπουλος στην πρώτη συζήτηση του θέματος που έγινε στην Οικονομική Επιτροπή υποστήριξε ότι από τον πρώτο χρόνο ήθελε την διάλυση της σύμβασης και ότι είχε δώσει εντολή στον λογιστή του και τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μουστάκα να υποβάλει προς τον δήμο αίτηση διάλυσης. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Μουστάκας δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζεται ο κ. Εξαρχόπουλος να οφείλει στον δήμο τα ενοίκια των 4 ετών, δηλαδή περίπου 12.000 ευρώ.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Εξαρχόπουλος έστειλε επιστολή και προς το δημοτικό συμβούλιο.
Στην επιστολή αυτή τώρα ο κ. Εξαρχόπουλος αποδίδει ευθύνες στον τότε αντιδήμαρχο κ. Ανεσίδη ότι δήθεν άθελά του ή εσκεμμένα δεν προχώρησε στην διάλυση της σύμβασης και επειδή ο ίδιος ο Εξαρχόπουλος δεν έχει καμιά ευθύνη ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο την διαγραφή του χρέους.
Ο κ. Ανεσίδης αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε τον κ. Εξαρχόπουλο ότι αμέλησε τραγικά στο θέμα αυτό, διότι παρά τις επανειλημμένες ικεσίες αυτός δεν έκανε τον κόπο να πάει να υποβάλει την αίτηση διάλυσης της σύμβασης βασιζόμενος προφανώς στον λογιστή του τον κ. Αθανάσιο Μουστάκα, ο οποίος, όμως, αδιαφόρησε με αποτέλεσμα σήμερα να καλείται να πληρώσει τις 12.000 ευρώ.
Το σημείο του διαλόγου που δημιούργησε μείζον ηθικό θέμα και πρέπει να απαντήσει ο κ. Μουστάκας ήταν όταν ο κ. Ανεσίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ενήργησε εσκεμμένα, «για ποιόν λόγο να ενεργήσω εσκεμμένα» είπε ο κ. Ανεσίδης και εξέφρασε την λύπη του για τα όσα άκουσε από τον κ. Εξαρχόπολο.
Τότε παρενέβη ο κ. Εξαρχόπουλος και απαντώντας στον κ. Ανεσίδη του είπε ότι την επιστολή την έγραψε ο κ. Μουστάκας, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η εκτίμηση του κ. Μουστάκα ήταν τα περί εσκεμμένης συμπεριφοράς κλπ. κλπ.
Τελικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Γκιουρτζής αντί να προτείνει την απόρριψη του αιτήματος διαγραφής του χρέους, αυτός πρότεινε την άμεση λύση του προβλήματος στην επόμενη δημοτική συνεδρίαση.
Απομένει να δούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ποια θα είναι η απόφαση για το χρέος και στη συνέχεια τί θέση θα πάρει η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: