Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δήμος τις βάφει, οι οδηγοί τις γράφουν...

Του Φίλιππα Σουρλόπουλου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετρήσει κανείς την πολιτιστική στάθμη των κατοίκων μιας πόλης ή ενός λαού.
Υπάρχουν πόλεις που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα από εμάς και όπου εκείνοι οι οδηγοί δείχνουν έναν αξιοθαύμαστο σεβασμό προς τους πεζούς, ενώ εδώ στην δική μας πόλη οι οδηγοί έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίων των πεζών και ιδιαίτερα εναντίων των ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων.
Αυτό φαίνεται στον τρόπο που οδηγούν και ιδιαίτερα όταν βρέχει και παιρνούν από δίπλα σου και χαίρονται να σε κάνουν μούσκεμα.
Η ίδια βαρβαρότητα φαίνεται και όταν πλησιάζουν τις διαγραμμισμένες διαβάσεις στους κεντρικούς δρόμος της πόλης.
Οχι μόνον δεν σταματούν για να περάσουν οι πεζοί στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά μαρσάρουν και ταυτόχρονα κορνάρουν για να σε κάνουν να τρομάξεις και να καταλάβεις ποιός είναι το αφεντικό...
Επομένως τι να σου κάνει και ο δήμος που βάφει και ξαναβάφει τις γραμμές, για να φαίνονται καθαρά, όταν οι οδηγοί τις γράφουν... και τις ξαναγράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.
Ισως πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία απο τον δήμο και σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον τοπικό τύπο και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να προβούμε σε διάφορες ενέργειες ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους οδηγούς ότι η βαρβαρότητα δεν θα περάσει πλέον και ότι εμείς όλοι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την ζωή των πεζών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων, που για να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο πρέπει να κάνουν δέκα φορές την προσευχή τους μην τους “στοχεύσει” κάποιος οδηγός.
Ιδιαίτερα οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αλεξανδρείας θα πρέπει να πάρουν προσωπικά το θέμα και με τις δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος να προστατέψουν τα μικρά παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε μια πόλη που μόνον τραυματικές εμπειρίες τους παρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: