Για μια ακόμα φορά επαληθεύονται οι κατηγορίες σημαντικών στελεχών της διοίκησης του Δήμου ΠΛΑΤΕΩΣ ότι ο δήμαρχος λειτουργεί με απόλυτο συγκεντρωτισμό και χωρίς να ενημερώνει τους συνεργάτες του και τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων για τις αποφάσεις που λαμβάνει.
Πρόσφατα είχαμε την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυτούδη ο οποίος στην επιστολή του τόνιζε τον συγκεντρωτισμό του δημάρχου.
Τώρα έχουμε την καταγγελία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου ΑΡΑΧΟΥ κ. Κυριάκου Παναγιωτίδη ο οποίος δηλώνει ότι εσκεμμένως και επί σειρά ετών τον αγνοεί… η διοίκηση του δήμου στις αποφάσεις που λαμβάνει και οι οποίες αφορούν τους κατοίκους του ΑΡΑΧΟΥ.
Στην καταγγελία του αυτή ο κ. Παναγιωτίδης ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πλατέος κ. Χρήστος Παντόπουλος για λόγους «πελατειακούς…» πήρε την απόφαση να ξηλώσει την αντλία από τον υδατόπυργο του Αράχου και να την τοποθετήσει σε κάποια γεώτρηση του ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ για να γεμίζουν τα ραντιστικά με νερό.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όταν ο πρόεδρος του Δ.Δ. ΑΡΑΧΟΥ αντελήφθη το συμβάν ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ τι θα γίνει αν το καλοκαίρι υπάρξει κάποια βλάβη στο δίκτυο ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ-ΑΡΑΧΟΥ απ’όπου σήμερα τροφοδοτείται με νερό ο ΑΡΑΧΟΣ, η απάντησή του ήταν: «τότε θα δούμε».
Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσια την καταγγελία του προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος ΑΡΑΧΟΥ κ. Κυριάκου Παναγιωτίδη.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ως πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αράχου συντάσσω την κατωτέρω αεπιστολή διαμαρτυρίας με βάση το ακόλουθο συμβάν που έλαβε χώρα στις 3 Μαϊου 2010. Ειδοποιήθηκα από συγχωριανούς μου ότι γίνονταν εργασίες δίπλα στο υδραγωγείο. Πήγα αμέσως εκεί και διαπίστωσα ότι υπήρχε συνεργείο από ιδιωτική εταιρεία, το οποίο ξήλωνε την αντλία της γεώτρησης που προϋπήρχε και υδροδοτούσε τα προηγούμενα χρόνια το χωριό με κατάλληλο για πόση μερό. Τους ρώτησα τί είδους εργασίες πραγματοποιούσαν και μου απάντησαν ότι είχαν πάρει εντολή να βγάλουν την αντλία και να την μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της Υδρτευσης μου είπε ότι δεν χρειαζόταν η γεώτρηση και ότι θα τοποθετούνταν στο αεροδρόμιο, όπου υπήρχε μια απο παλιά, με σκοπό να εξυπηρετήσει ορισμένους από το Παλαιοχώρι και το Λιανοβέργι ώστε να γεμίζουν τα ραντιστικά τους. Η απορία που του διατύπωσα ήταν εύλογη, σε περίπτωση που θα μείνουμε δίχως νερό πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού; Η απάντηση του προέδρου ήταν η εξής: “Τότε θα δούμε...”. Να σημειώσω ότι υπάρχουν γεωτρήσεις για το σκοπό αυτό τόσο στον Άραχο, όσο και στο νεκροταφείο του Λιανοβεργίου. Ωστόσο ορισμένοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις πελατειακές σχέσεις που έχουν αναπτύξει και συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια, προχώρησαν στις αποφάσεις αυτές. Εν κατακλείδι, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αράχου υπήρξα ανενημέρωτος για πολλοστή φορά όπως και σε τόσα άλλα θέματα στην πάροδο των ετών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΑΧΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου