Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Διαζύγιο Γκιόνογλου - Κούγκα μετά από 8 χρόνια

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΚΟΥΓΚΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΥΣΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Μετά από 8 χρόνια κοινής πολιτικής πορείας, ο Δήμαρχος Γκιόνογλου και ο Αντιδήμαρχος Κούγκας “χωρίζουν”. Τα σύννεφα στις σχέσεις των δύο υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό και συγκεκριμένα από τότε που ο Σάκης Κούκας δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος με άλλη παράταξη. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να χωρίσουν και επισήμως οι πολιτικοί τους δρόμοι. Έτσι, χθές 25 Μαϊου, όπως μας πληροφορεί το e-mail που λάβαμε, συνεδρίασε η Δημοτική Ομάδα της παράταξης του κ. Γκιόνογλου “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών” και έθεσε τον κ. Κούγκα εκτός Δημοτικής Ομάδας, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος τον έπαυσε και από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, ο οποίος σιγά σιγά θα κλιμακώνεται και θα γίνεται σκληρότερος με αποκορύφωμα τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Παραπλεύρως διαβάστε αυτούσια την επιστολή με την οποία η παράταξη του κ. Γκιόνογλου θέτει τον κ. Κούγκα εκτός Δημοτικής Ομάδος και τον παύει από αντιδήμαρχο.

ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι υπογράφοντες την παρούσα , Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξάνδρειας, μέλη της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, επιθυμούμε να δηλώσουμε και να γνωστοποιήσουμε προς εσάς τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 94 παράγραφος 5 του Νόμου 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», η Δημοτική ομάδα της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση και μετά τη δήλωση του μέλους της και μέχρι σήμερα Αντιδημάρχου, κ. Κούγκα Αθ., ότι επρόκειτο να είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου με άλλη παράταξη, αποφάσισε ομόφωνα για λόγους ηθικής τάξης να τον θέσει εκτός Δημοτικής ομάδας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αυτόματα ακολουθεί, με απόφαση Δημάρχου, η παύση του Κ. Κούγκα Αθ. από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τα άρθρα 87 παρ. 2 και 94 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Ευχαριστούμε τον κ. Αθανάσιο Κούγκα για τα επτά χρόνια συνεργασίας και για τη συμβολή του στο σπουδαίο έργο που μαζί αποφασίσαμε, μαζί δρομολογήσαμε και μαζί υλοποιήσαμε.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας παραμένει ενωμένη, δυνατή και πιστή στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, όπως τις εκφράσαμε από το ξεκίνημα του συνδυασμού μας μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια και προοπτική, το έργο που έχουμε αποφασίσει.

Αλεξάνδρεια, 25/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: