Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ήθελαν να παραπλανήσουν την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

“Θέατρο του παρα(νόμου)” με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο, τον πρόεδρο και την αντιδήμαρχο η οποία ήθελε να μιλήσει… αλλά με κλειστά… μικρόφωνα

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας η αντιπολίτευση αποκάλυψε το “θέατρο του παρά(νόμου)” που πήγε να παιχτεί με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο κ Γκιόνογλου, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ Μουστάκα και την αντιδήμαρχο κ Βουλγαροπούλου που δεν της αρέσουν τα ανοιχτά μικρόφωνα.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ Γκιόνογλου ευρισκόμενος σε χορό μαθητών και προφανώς σε κατάσταση ευθυμίας, όπως είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ Δημήτρης Παράσχος, θεώρησε καλό να μοιράσει στις τρεις τάξεις των μαθητών από 3.000 ευρω για τις σχολικές εκδρομές τους.

Τα χρήματα αυτά, όμως, έπρεπε να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο για να ψηφισθούν και στην συνέχεια από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να εγκριθεί η δαπάνη.

Οι τρεις πρωταγωνιστές για να αποφύγουν την άρνηση της αντιπολίτευσης, την άρνηση του Ελεγκτικού συνεδρίου, την δημοσίευση στις τοπικές εφημερίδες και την οργή του δοκιμαζόμενου αλεξανδρινού λαού σκέφτηκαν να αποσιωπήσουν το θέμα.

Ετσι λοιπόν ο πρόεδρος κ Μουστάκας ανέγνωσε το 21ο θέμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξηγήση ενώ κανονικά θα έπρεπε να εξηγήσει τον σκοπό που θα πήγαιναν τα 9.000 ευρω.

Το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο κ δήμαρχος δίνοντας εξηγήσεις για το θέμα και μετά να πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να υπερψηφίσει ή όχι το συγκεκριμένο ποσόν των 9.000 ευρω.

Οι δύο παραπάνω άρχοντες δεν σεβάστηκαν ούτε τους νόμους, ούτε και την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ υπηρετούν, για την οποία δίνει μάχη η σημερινή Κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την Χώρα από τον γκρεμό.

Η αντιπολίτευση εντόπισε και αποκάλυψε το θέμα με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να πουν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος.

Και σαν να μην έφτανε το ρεζιλίκι που έπαθαν από την αντιπολίτευση και θα γίνουν περίγελοι στον αλεξανδρινό λαό, ήρθε και η κ Βουλγαροπούλου για να βάλει το δικό της κερασάκι στην τούρτα.

Η κ Βουλγαροπούλου χωρίς ίχνος ΝΤΡΟΠΗΣ δήλωσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ότι αν γραφόταν καθαρά ο σκοπός των χρημάτων τότε δεν θα τα ενέκρινε η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μάλιστα πρόσθεσε ότι αν θέλει η αντιπολίτευση να μιλήσουν καθαρά.. και ελευθέρα… πρέπει να κλείσουν τα μικρόφωνα.

Ακουσον, άκουσον!!

Η αντιδήμαρχος προτείνει να κλείσουν τα μικρόφωνα μέσα στον ναό της δημοκρατίας ώστε να μιλήσουν ελεύθερα…, δηλαδή κρυφά από τον αλεξανδρινό λαό και τα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας.

Ακουσον άκουσον!!

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Μουστάκας αποκρύπτει τον πραγματικό σκοπό του ποσού και δεν δίνει καμιά εξήγηση στους δημοτικούς συμβούλους με την ελπίδα ότι πάνω στην βιασύνη τους και την κούρασή δεν θα υποψιαστούν τίποτα και δεν θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Ακουσον, άκουσον!!

Ο δήμαρχος που εξελέγη σαν ανεξάρτητος με την σημαία της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, του ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους νόμους και στους πολίτες, αυτός που ΤΩΡΑ αναζητάει την κομματική στέγη του ΠΑΣΟΚ , αυτός ο δήμαρχος συμπρωταγωνίστησε στην προσπάθεια παραπλάνησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά του αλεξανδρινού λαού.

Δικαιολογημένα θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο κάθε απλός συμπολίτης μας:

Τι άλλο μας έκρυψαν μέχρι τώρα στα εφτά χρόνια και πόσα χρήματα πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι στα μουλωχτά;

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: