Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Με πολλά ατοπήματα η απαντητική επιστολή Γρηγόρη Σαββόπουλου στις καταγγελίες της Μ. Βουλγαροπούλου

Με αφορμή το δημοσίευμα στο μπλόγκ του ΠΟΛΙΤΗ σχετικά με την καταγγελία - αποκάλυψη της κας Βουγαροπούλου, λάβαμε και δημοσιεύουμε σήμερα επιστολή του καλλιτεχνικού υπευθύνου των χορωδιών του Δήμου κ. Γρηγόρη Σαββόπουλου. Η επιστολή αυτή έχει πολλά ατοπήματα στα οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά στο επόμενο φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ. 
Παρακάτω η επιστολή.

Αγαπητέ κ. Διευθυντά, 
Σας γράφω ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος των χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Με έκπληξη διάβασα ένα άρθρο σας σχετικά με την ΚΕΔΑ, όπου εμπλέξατε και το όνομα της κ.Θεοδωρίδου, της Μαέστρου της χορωδίας. Όσα λέγονται στο άρθρο και αφορούν τις χορωδίες είναι τελείως αναληθή. Όλα τα πρόσωπα που αναφέρετε είναι αγαπημένοι συνεργάτες μας, είτε ως μέλη της χορωδίας, είτε ως πρώην ή νυν υπεύθυνοι των χορωδιών από το συμβούλιο της Φιλαρμονικής και της ΚΕΔΑ.
Ουδέποτε πληροφορηθήκαμε κάτι απόρρητο που συζητήθηκε σε συμβούλιο. Πολύ περισσότεςρο, ουδέποτε τηλεφωνήσαμε σε κανένα συμβουλο,για να διαμαρτυρηθούμε, ακόμη και όταν οι αμοιβές καθυστερούσαν πάρα πολύ.
Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, οι χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, λειτουργούν εδώ και 26 χρόνια, ανήκουν σ’όλη την πόλη και τους πολίτες της και διαφημίζουν τον τόπο ως οι καλλίτεροι πρεσβευτές σ’όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία δε 10 χρόνια, η αμοιβή της κ Θεοδωρίδου και του κ. Παντελίδη είναι ακριβώς η ίδια, χωρίς καμιά προσαύξηση.
Με πολύ κόπο και πολλή αγάπη, και αφιλοκερδώς, ο υποφαινόμενος, δημιούργησε αυτές τις χορωδίες που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου! Πολλές φορές χρειάστηκε πολυήμερη προσωπική ενασχόληση για να υλοποιηθούν οι μεγάλες εκδηλώσεις! Πολλές φορές χρειάστηκε να βάλουμε και χρήματα “από την τσέπη μας” για τους μεγάλους διαγωνισμούς του Εξωτερικού.
Πάντα όμως συνεργαζόμαστε άψογα με το Δήμο και τους φορείς του. Σ’ αυτά τα 26 χρόνια, όλοι οι Δήμαρχοι και οι Διοικήσεις αγκάλιασαν αυτές τις προσπάθειες.Δεν εμπλεκόμαστε σε καμία διαπαραταξιακή ή προσωπική αντίθεση στα Συμβούλια. Ο ρόλος μας είναι μόνο καλλιτεχνικός και παιδαγωγικός.
Ας διαφυλάξουμε λοιπόν αυτό το “αγαθό” που έχει η πόλη της Αλεξάνδρειας και στο μέλλον, διαλύοντας τα “σύννεφα” και μη χρησιμοποιώντας ένα τόσο αγνό και ανένταχτο έργο ως εφαλτήριο για επίλυση τυχόν διαφορών μας! Αντί να ασχολούμαστε με τα μικροπολιτικά, να δημοσιοποιούμε τις μεγάλες πρόσφατες επιτυχίες των χορωδιών μας.

Καλό Πάσχα! 
Ευχαριστώ θερμά, 
Γρηγόρης Σαββόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: