Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"Όχι" της ΚΕΔΑ στο αίτημα της Ακαδημίας ποδοσφαίρου "ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ"

Το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας ποδοσφαίρου «ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ» διοργανώνουν  στις 26, 27 και 28 Απριλίου, στο γήπεδο του Νησελίου, ένα τουρνουά ποδοσφαίρου αλλιώτικο από τα συνηθισμένα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα..
Στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ αυτό  θα κληθούν να συμμετάσχουν μικροί ποδοσφαιριστές από όλες τις ακαδημίας του Δήμου (Νησελίου «ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ», Νησίου «Ο ΑΣΤΕΡΑΣ», Καμποχωρίου , Τρικάλων, Μελίκης και Κλειδίου. οι οποίες στο σύνολό τους αριθμούν πάνω από  400 παίκτες.
Όσοι λοιπόν παίκτες από τις παραπάνω Ακαδημίες θελήσουν να συμμετάσχουν στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ αυτό, επί τρεις μέρες θα κάνουν προπόνηση κάτω από την επίβλεψη τεσσάρων Ιταλών προπονητών  με σκοπό την επιλογή ταλέντων.
Τα ταλέντα αυτά, εν ευθέτω χρόνο, θα κληθούν να μεταβούν στην Ιταλία όπου θα συμμετάσχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου που θα γίνουν στο Στάδιο της Ρώμης.
Παρόμοιο ΤΟΥΡΝΟΥΑ, σαν και αυτό που θα γίνει στο ΝΗΣΕΛΙ, έγινε προσφάτως στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα δύο παίκτες από την Ακαδημία «ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ» επελέγησαν και μετέβησαν στην Ιταλία.
Για την σπουδαία αυτή διοργάνωση είναι φυσικό να χρειασθούν κάποια έξοδα προκειμένου να καλυφθούν οι μετακινήσεις των μικρών ποδοσφαιριστών κλπ..
Για τον λόγιο αυτό λοιπόν  το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας Ακαδημίας «ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, παλιό ποδοσφαιριστή και προπονητή κ Τάκη Παπαδόπουλου, και στο διοικητικό συμβούλιο από τον οποίο ζήτησαν την κάλυψη μέρους των εξόδων.
Δυστυχώς, όμως, κατά την συζήτηση του θέματος  όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, πλην του προέδρου, τοποθετήθηκαν αρνητικά στο αίτημα της διοργανώτριας Ακαδημίας με το αιτιολογικό ότι οι Ακαδημίες αυτές είναι  ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες εισπράττουν μηνιαίες συνδρομές και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επιχορηγούνται. Και επειδή από τις αρχή της συζήτησης φάνηκε ξεκάθαρα ότι θα καταψηφισθεί το αίτημα, ο πρόεδρος κ Παπαδόπουλος αναγκάστηκε να μην καταθέσει πρόταση δική του με αποτέλεσμα να  περάσει ομόφωνα το ΟΧΙ όλων των άλλων συμβούλων.
Ένα ΟΧΙ  για το οποίο ενδεχομένως να προκληθούν ποικίλες αντιδράσεις και δυσμενή σχόλια από τους γονείς των 400 και πλέον μικρών ποδοσφαιριστών και γενικότερα από την αλεξανδρινή κοινωνία αφενός μεν γιατί πρόκειται για μια σημαντική  προσπάθεια την οποία ίσως όφειλε να στηρίξει η ΚΕΔΑ και αφετέρου γιατί τα ίδια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα γενναιόδωρα όταν πρόκειται να εγκρίνουν επιχορηγήσεις άλλων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: