Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χιλιάδες οι αιτήσεις των Ελλήνων για να δουλέψουν στο εξωτερικό


Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι που αποφασίζουν να συμπληρώσουν μέσω Διαδικτύου ένα ευρωπαϊκό βιογραφικό, προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού.
Το Eures είναι ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΕ και οι αιτήσεις που συμπληρώνονται μέσω αυτού δεν αφορούν μόνο ανέργους, αλλά και Έλληνες εργαζόμενους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς.
Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 1.160.728 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 751.327 βιογραφικά σημειώματα και 25.578 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες.
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Eures. Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: