Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αρχίζει Απογραφή πληθυσμού από 10 Μαϊου


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή κάθε 10 χρόνια διενεργεί τις γενικές απογραφές κτηρίων και πληθυσμού. Φέτος, από τις 10 έως τις 24 Μαΐου, θα διεξαχθεί  στη χώρα μας η Απογραφή Πληθυσμού. Τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, θα μάθουμε αν αυξηθήκαμε και πόσοι γίναμε, και, μέσα από εμπεριστατωμένα στατιστικά στοιχεία, για τα χαρακτηριστικά όσων κατοικούν στην Ελλάδα και διαμορφώνουν τη σημερινή της εικόνα.
Ειδικά για το Δήμο μας, η απογραφή είναι μια σημαντική διαδικασία, στα αποτελέσματα της οποίας βασίζεται ως ένα σημαντικό βαθμό το μέλλον της περιοχής μας. Κι αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, ο αριθμός του πληθυσμού που θα απογραφεί καθορίζει και το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λαμβάνει ο Δήμος από την Πολιτεία για την επόμενη δεκαετία. Πόροι που θα ενισχύουν τις ενέργειές του στη προσπάθεια για την κατασκευή έργων υποδομής στο τόπο μας και δομών κοινωνικής φροντίδας που τις έχουν ανάγκη οι δημότες μας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.  
Όσο μεγαλύτερος, λοιπόν, είναι ο πληθυσμός μας, τόσο αυξάνουν οι δυνατότητες να εισρεύσουν περισσότερα κονδύλια στο τόπο μας!
Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους συμπολίτες μας να απογραφούν εδώ, σε κάθε χώρο κατοικίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, όπου ζουν και εργάζονται, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως υψηλό καθήκον προς τον τόπο, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας και τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: