Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Α. Κίτσας: Πολλά τα προβλήματα του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου


Το μέλος της Επιτροπής
της Δημοτικής Κοινότητας
Αλεξάνδρειας κ. Α. Κίτσας
Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρείας την σκυτάλη για τα προβλήματα του παλιού χωριού και ιδιαίτερα του Αγίου Γεωργίου την πήρε το μέλος της επιτροπής κ. Αντώνης Κίτσας, ο οποίος κατοικεί στον συγκεκριμένο συνοικισμό και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των κατοίκων.
Προβλήματα που φαίνεται ότι επί σειρά ετών παρέμεναν άλυτα και φυσικά ταλαιπωρούσαν τους συμπολίτες μας.
Ο κ. Αντώνης Κίτσας ξεκίνησε την παρουσίαση των προβλημάτων:

- Με τα ανοιχτά κανάλια δίπλα στους δρόμους και τα στάσιμα νερά.

- Στην έλλειψη κάδων και στα πεταμένα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους.

- Στους δρόμους που δεν έχουν επαρκή φωτισμό λόγω καμένων λυχνιών και έλλειψης στύλων της ΔΕΗ.

- Στα καπάκια που λείπουν από τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων και τα οποία δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα. Δεν υπάρχουν καπάκια, είπε ο κ. Κίτσας όχι γιατί εκλάπησαν , αλλά γιατί από την αρχή ανοίχτηκαν οι τρύπες στους αγωγούς αλλά δεν τοποθετήθηκαν τα αντίστοιχα καπάκια.

- Στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου δεν υπάρχει οδοκαθαριστής. Οι οδοκαθαριστές του δήμου πηγαίνουν μέχρι την πλατεία Παπαντωνίου και δεν πηγαίνουν καθόλου στους δρόμους του συνοικισμού.

- Η προηγούμενη διοίκηση έκανε μια Παιδική χαρά και ένα γήπεδο μπάσκετ τα οποία όμως σήμερα είναι κατεστραμμένα και πρέπει να διορθωθούν και να περιφραγούν ώστε να παίζουν τα παιδιά χωρίς τον κίνδυνο από τα αυτοκίνητα που διέρχονται , αλλά και τα σκουπίδια.

- Στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου δεν υπάρχουν δένδρα και θα πρέπει να γίνει δενδροφύτευση ώστε να μπορούν οι συνδημότες μας να απολαμβάνουν τον ίσκιο τα καλοκαίρια.

- Η πλατεία Αγίου Γεωργίου είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζεται επισκευή.

- Ο συνοικισμός χρειάζεται ένα γήπεδο 5Χ5.

- Χρειάζεται επίσης να γίνουν πεζοδρομήσεις διότι τα παιδιά που πηγαινοέρχονται τον χειμώνα στο σχολείο γίνονται μούσκεμα από τις λάσπες και τα νερά.

Αυτά ήταν μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου και τα οποία ο νεαρός κοινοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Κίτσας υπέβαλε και γραπτώς στο προεδρείο.
Με δεδομένο ότι ο συνοικισμός του Αγίου Γεωργίου δεν έχει πλέον δημοτικό σύμβουλο, όλο το βάρος της εκπροσώπησης θα πέσει στις πλάτες της επιτροπής της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και ειδικότερα στις πλάτες του νεαρού Αντώνη Κίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: