Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Τεστ αξιοπιστίας της νέας Διοίκησης η εκλογή του "Συμπαραστάτη"

Το πρώτο τέστ αξιοπιστίας για τη νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αποτελεί η επιλογή του προσώπου που θα επανδρώσει το νέο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», που θα γίνει στη επόμενη δημοτική συνεδρίαση, πιθανότατα την επόμενη Τεταρτη.
Όλες οι πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος κ. Δημητριάδης θα στηρίξει τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του κ. Κώστα Καρέλη, ο οποίος φημολογείται ότι δεν έβαλε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και δεν διεκδίκησε θέση αντιδημάρχου στη νέα διοίκηση γιατί είχαν προσυμφωνήσει ότι θα στηριχθεί για την έμμισθη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Οι φήμες αυτές που ευρέως κυκλοφορούν στην πόλη για προειλημμένες αποφάσεις,

βλάπτουν τόσο τον νέο Δήμαρχο και την παράταξή του όσο και τον ίδιο τον κ. Καρέλη.
Η κριτική εντοπίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Καρέλης υπήρξε επιστήθιος πολιτικός φίλος του Δημάρχου και στενός του συνεργάτης στις προηγούμενες εκλογές.
Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι σημαντικός και πρέπει να επανδρωθεί από ένα πρόσωπο που να μπορεί να συγκρουστεί με τη διοίκηση του Δήμου προκειμένου να υπερασπιστεί τα δίκαια και συμφέροντα του δημότη.
Πώς λοιπόν θα μπορέσει να παίξει αυτό το ρόλο ένας άνθρωπος που είναι φίλος του Δημάρχου; Πώς ο κ. Καρέλης, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του, θα μπορέσει να λειτουργήσει αμερόληπτα όταν αυτός τον οποίο θα κληθεί να ελέγξει και να κρίνει θα είναι ο φίλος του και συνεργάτης του;
Είναι κατανοητό ότι υπάρχει ένα ηθικό κώλυμα στην υποψηφιότητα του κ. Καρέλη αν και ο νόμος του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα από τη στιγμή βέβαια που παραιτηθεί από μέλος του τοπικού συμβουλίου Μελίκης που εξελέγη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Γεγονός βέβαια που θα προκαλέσει επιπρόσθετη κριτική αφού θα φανεί στον κόσμο ότι τα πράγματα ήταν «μιλημένα» μεταξύ του Δημητριάδη και του Καρέλη. Πώς λοιπόν θα δικαιολογηθεί ο κ. Καρέλης στον κόσμο που τον ψήφισε για να τον εκπροσωπήσει στο τοπικό συμβούλιο της Μελίκης;
Η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι το πρώτο δυνατό τέστ αξιοπιστίας για το νέο δήμαρχο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Δημητριάδης θα επιδείξει υπευθυνότητα και θα συστήσει στον φίλο του κ. Καρέλη να μη θέσει καθόλου υποψηφιότητα για το νέο θεσμό. Αυτό θα προστάτευε και τον ίδιο τον κ. Καρέλη αλλά πολύ περισσότερο τον Δήμαρχο και την παράταξή του, που δεν θα ερχόταν στην δυσάρεστη θέση να διαλέξει μεταξύ του φίλου και του… Δήμου.
Στην εκλογή του «Συμπαραστάτη» υποψήφιοι πιθανώς να είναι ο φαρμακοποιός κ. Κίμωνας Παράσχου, καθώς επίσης και η νεαρή δικηγόρος κυρία Ελένη Κιοσέογλου. Η υποψηφιότητα της κα Κιοσέογλου αν τελικά επιβεβαιωθεί θα είναι πολύ θετική αφού έτσι θα εκπροσωπείται η νέα γενιά, η οποία συνήθως είναι έξω από όλες τις διαδικασίες και αποφάσεις. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να υπήρχαν και άλλες υποψηφιότητες κι άλλων νέων συνδημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: