Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παγίδα θανάτου ο δρόμος της 28ης Οκτωβρίου

ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 
ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Την περασμένη Δευτέρα 7-2-11 και ώρα 7 μ.μ. στην οδό 28ης Οκτωβρίου επιβατηγό αυτοκίνητο παρέσυρε τον συμπολίτη μας Ποράβο Θεόδωρο ηλικίας 80 ετών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η είδηση αυτή αποτελεί μια σειρά από παρόμοιες ειδήσεις θανατηφόρων ατυχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο, αλλά φαίνεται ότι η τοπική κοινωνία συνήθισε και η μόνη αντίδραση της είναι να μετράει τα θύματα χωρίς να κάνει τίποτα απολύτως για να προλάβει το επόμενο κακό.
Ο συγκεκριμένος δρόμος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση κυκλοφορίας από βαρέα οχήματα, νταλίκες και γεωργικά μηχανήματα καθώς επίσης και από επιβατικά, τα οποία μάλιστα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.
Σε κάποια σημεία του δρόμο αυτού το πέρασμα των πεζών από την μια πλευρά στην άλλη είναι «άθλος…» υψηλού κινδύνου.
Αυτόν τον δρόμο πήγε να περάσει για μια ακόμα φορά ο συμπολίτης μας αλλά, δυστυχώς, οι τροχοί του διερχόμενου αυτοκίνητου έκοψαν το νήμα της ζωής του.

Παρά τους συχνούς ελέγχους των αυτοκινήτων από τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας για υπερβολική ταχύτητα, αλλά και τις έγγραφες αναφορές για την τοποθέτηση φαναριών, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Επειδή, όμως, είναι πολύ καλύτερο να σώζουμε μια ζωή παρά να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων,θα πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η νέα διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με τους άλλους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά απαιτώντας να δοθούν λύσεις και όχι να στέλνουμε μόνον χαρτιά… στους διάφορους καρεκλοκένταυρους, μόνον και μόνον για να λέμε ότι εμείς κάναμε το χρέος… μας.
Το χρέος μας απέναντι σε έναν ογδοντάχρονο συμπολίτη μας και στα νέα παιδιά δεν μπορεί να σταματάει στην αποστολή εγγράφων προς τους «αρμοδίους» οι οποίοι συνήθως τα έγγραφα αυτά τα πετάνε στον κάλαθο...
Μόνον αν θεωρήσουμε ότι το αυριανό θύμα θα είναι ο δικός μας πατέρας ή το δικό μας παιδί, μόνον τότε θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες ακόμα για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο μόνος τρόπος για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της 28ης Οκτωβρίου είναι η κατασκευή της περιφεριακής οδού που θα συνδέσει το δρόμο των Γιαννιτσών με την Εγνατία οδό παρακάπτοντας την πόλη και η οποία οδός θα περνάει λίγο με τα το δημοτικό γήπεδο της Αλεξάνδρειας.
Αυτή η λύση θα αποφόρτιζε την 28ης Οκτωβρίου από τις νταλίκες και τα φορτηγά και θα μεταμορφωνόταν από ένα επικίνδυνο δρόμο “ταχείας κυκλοφορίας” σε έναν κανονικό δρόμο της πόλης που οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς να φοβούνται για τη ζωές τους.
Για την κατασκευή της περιφερειακής οδού ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν ότι οι μελέτες υπάρχουν και ότι το μόνο που περιμένουν είναι τα χρήματα!
Δεδομένης της επικινδυνότητας του δρόμου όλοι οι αρμόδιοι φορείς με προεξάρχουσα την δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας θα πρέπει να πιέσουν ώστε να γίνει αυτός ο δρόμος.
Μέχρι τότε καλό θα είναι να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία στην συμβολή των πέντε δρόμων καθώς επίσης την ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων, ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: