Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σεβασμό στο περιβάλλον και στα πεζοδρόμια της πόλης

Η δημοτική αρχή αντικατέστησε τους παλιούς κάδους με νέους και πολύ μεγαλύτερους ώστε να μην συνεχίζουμε να βλέπουμε σακούλες με σκουπίδια δίπλα στο πεζοδρόμιο.
Δυστυχώς, όμως, οι ιδιοκτήτες των καφετεριών δεν εννοούν να συμμορφωθούν και συνεχίζουν να εναποθέτουν τα σκουπίδια έξω από τους μισογεμάτους κάδους προς «τέρψιν…» των σκυλιών και προς αγανάκτηση των περαστικών.
Η νέα διοίκηση του δήμου θα πρέπει, κατ’ αρχήν   να παράσχει κάθε νόμιμη βοήθεια στους επαγγελματίες, οι οποίοι και αυτοί πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Αλλά και οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των καφετεριών  θα πρέπει να μην ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους προς την πόλη, τόσο με την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα διάφορα εμπόδια… όσο και με την εναπόθεση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εφαρμόσει ο Δήμος τον κανονισμό καθαριότητας  και τον νόμο νόμοι περί κατάληψης πεζοδρομίων, χωρίς τις εξόφθαλμες επιλεκτικές διακρίσεις  τις οποίες παρατηρούν οι πεζοί και κουνούν με νόημα το κεφάλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: