Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο εργολάβος πληρώθηκε αλλά το 70% των πλακών ξεκόλλησαν

ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Το πεζοδρόμιο μπροστά από την εκκλησία καταδεικνύει το μεγαλείο της ανευθυνότητας των τοπικών αρχόντων και των υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ είναι αρμόδιοι να παραλαμβάνουν τα έργα σε καλή κατάσταση στην πράξη φαίνεται να “υπηρετούν” τους εργολάβους.
Τέτοια παραδείγματα μικρών και μεγάλων κακότεχνων έργων υπάρχουν σε όλη την πόλη, τα οποία ενώ πληρώθηκαν απο τους πολίτες, για να γίνει η ζωή τους λίγο καλύτερη, τελικά γίνεται ακόμα πιο βασανιστική.
Κι’ όμως μέχρι σήμερα κανένας απο τους υπεύθυνους δεν έκατσε στο σκαμνί να λογοδοτήσει για τις κακοτεχνίες των έργων.
Είναι προφανές ότι εκμεταλλεύονται την ανοχή των δημοτών και άρχοντας -εργολάβοι και υπάλληλοι τα κάνουν «πλακάκια…» καταστρέφοντας την πόλη και προκαλώντας την αγανάκτηση των δημοτών.
Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα
να δοθεί τέλος στα κακότεχνα δημοτικά έργα;
Μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί τέλος στην ανοχή προς τους εργολάβους που νοιάζονται μόνον να πάρουν τα χρήματα και αδιαφορούν για την ποιότητα των έργων που κατασκευάζουν;
Αλήθεια, ποιος εργολάβος κατασκεύασε το πεζοδρόμιο στην εκκλησία της Παναγίας και ποιος αντιδήμαρχος ήταν αρμόδιος επί των έργων και ποιός υπάλληλος επέβλεψε και παρέλαβε ως ΚΑΛΟΤΕΧΝΟ το παραπάνω πεζοδρόμιο;
Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι απλά, αλλά κανένας απο τους τοπικούς άρχοντες και τους υπαλλήλους δεν βρίσκει το θάρρος να απαντήσει γιατί όλοι τους έχουν λερωμένη τη φωλιά...
Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο μπροστά από την εκκλησία χρησιμοποιείται απο πάρα πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι εκκλησιάζονται στην εκκλησία της Παναγίας.
Θα πρέπει ο νέος δήμαρχος αύριο κιόλας να καλέσει τον εργολάβο που έκανε το έργο και να τον υποχρεώσει να αντικαταστήσει τις ξεκολλημένες πλάκες.
Ετσι ο κ. Δημητριάδης θα δείξει τον σεβασμό του προς τους δημότες και θα αποσπάσει την εμπιστοσύνη του αλεξανδρινού λαού για να τον έχει στο πλευρό του στην μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Λαός και δημοτική αρχή, χέρι- χέρι μπορούν να συνεργαστούν και να προχωρήσουμε λίγο πιο μπροστά για να σταματήσουμε πλέον να ζούμε σε μια πόλη που επικρατούν εν έτη 2011 τριτοκοσμικές συνθήκες.
Οσο για τους πολίτες θα πρέπει να αρχίσουν να καταγγέλλουν στις εφημερίδες τα στραβά που συναντούν στο δρόμο τους και για τα οποία ενδεχομένως να επιδεικνύει αδιαφορία η δημοτική αρχή.
Φ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ανάρτηση αυτή θέλω να σας πω τα εξής. Το πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε περίπου πριν 10 χρόνια , όταν έγινε η πλακόστρωση του πεζοδρομίου η περίφραξη τις εκκλησίας ήτανε πιο έξω κολλητά με τα πλακάκια, μετά τη περίφραξη που πήγε πιο μέσα ταρακουνήθηκαν και κατά συνέπεια ξεκόλλησαν όντως τα πλακάκια, όπως φαίνετε και από την φωτογραφία ξεκόλλησαν τα πίσω πλακάκια και όχι αυτά που εφάπτονται του ρείθρου , κατά συνέπεια δεν πρόκειται για κακή κατασκευή, αλλά το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την μεταφορά τις περίφραξης προς τα μέσα. Ανεξάρτητα όμως από αυτό ο Δήμος θα πρέπει να συμπληρώσει και το υπόλοιπο κομμάτι που προέκυψε από την μεταφορά τις περίφραξης ,για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του πεζοδρομίου.