Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Υφυπουργού Παδείας προς τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας με αφορμή τις φημολογίες για τις συνενώσεις σχολείων


Η Υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφυλοπούλου
Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα για συνενώσεις Σχολείων στο πλαίσιο του Καλλικράτη.
Το θέμα μάλιστα απασχόλησε και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας.
Σε όλες αυτές τις φήμες απαντάει σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφυλλοπούλου με επιστολή της στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδη. Παρακάτω η επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Δράττομαι της ευκαιρίας να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Ελπίζω σε μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς συναρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κοινό μας στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα αναφορικά με τις Συνενώσεις - Ιδρύσεις των Σχολικών Μονάδων. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι φιλοσοφία όλων των δράσεων μας είναι το συμφέρον του μαθητή και η ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης. Θέτοντας ως βάση παιδαγωγικά κριτήρια κατά τη διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων σχολείων, συνυπολογίζουμε την απόσταση, χιλιομετρική και χρονική, το γεωγραφικό ανάγλυφο της κάθε περιοχής, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Προφανείς εξαιρέσεις αποτελούν οι απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές, όπως θα διαπιστώσετε και στη επισυναπτόμενη εγκύκλιο.
Προτεραιότητα μας είναι η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του «Νέου Σχολείου». Με γνώμονα τις αρχές της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης και σε συνδυασμό με τα δημογραφικά στοιχεία της κάθε περιοχής, η διαδικασία των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολείων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά. Κάθε περιοχή που εμφανίζει ικανοποιητικούς δείκτες οικονομικής ανάκαμψης και αυξητική τάση μετοίκησης πληθυσμού, εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.
Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, σας επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο και προσβλέπουμε στη συμβολή σας. Η γνώμη σας είναι βαρύνουσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Με ιδιαίτερη χαρά περιμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011, στο Υπουργείο Παιδείας, όπου και θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε και τα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με ιδιαίτερη
εκτίμηση,
Ε. Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός
Παιδείας,
Δια Βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: