Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

70 παιδιά με μόνο 2 δασκάλες

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΒΑΡΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Ανησυχούν οι γονείς του Δήμου Αλεξάνδρειας για την κατάσταση που επικρατεί στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό που βρίσκεται επί της οδού Κατρανίτσα.
Το πρωί της Πέμπτης γονέας τηλεφώνησε στα γραφεία του ΠΟΛΙΤΗ για να μας καταγγείλλει ότι στον συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό υπάρχουν μόνο δύο δασκάλες για να φυλάνε 70 και πλέον παιδιά.
Η καταγγελία είναι σοβαρή μιας και ο νόμος προβλέπει για 25 παιδιά να υπάρχει 1 νηπιαγωγός και μία βοηθός ενώ για τα βρέθη η αναλογία αυτή μειώνεται ακόμα περισσότερο προβλέποντας να υπάρχει μια βρεφονηπιοκόμος και μια βοηθός ανά 12 μόλις βρέφη.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ αμέσως μετά την κατεγγελία του συμπολίτη μας επικοινώνησε με το νέο Δήμαρχο κ. Δημητριάδη, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημα. Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του θέματος και ότι την εποπτεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έχει ακόμα η προηγούμενη διοίκηση και συγκεκριμένα η πρόεδρος κυρία Βαρσαμοπούλου. Φάνηκε μάλιστα ενοχλημένος από τέτοιου είδους καταγγελίες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι και οι γονείς είναι λίγο υπερβολικοί σ’αυτά που λένε.
Εμείς πάντως για να διερευνήσουμε περισσότερο το θέμα τηλεφωνήσαμε και στον ίδιο τον Παιδικό Σταθμό για να μιλήσουμε με την διευθύντριά του, η οποία όμως δεν ήθελε με κανένα τρόπο να μας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Παιδικό Σταθμό. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να μας κλείσει το τηλέφωνο.
Μετά από αυτά ο δημοσιογράφος του ΠΟΛΙΤΗ κ. Σουρλόπουλος Φίλιππος επισκέφτηκε τον συγκεκριμένο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν ισχύουν οι καταγγελίες του συμπολίτη μας ή όχι.
Τελικά αποδείχθησαν πέρα για πέρα δικαιολογημένα τα όσα μας κατήγγειλλε ο γονιός, αφού πραγματικά, τα 70 και πλέον μικρά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά παρακολουθούνται από μειωμένο προσωπικό.
Παρά το γεγονός ότι η διευθύντρια του Παδικού Σταθμού κρατούσε το στόμα της κλειστό και δεν μας ενημέρωνε για την κατάσταση που επικρατεί, εν τούτοις και μετά από δική μας επιμονή μας τηλεφώνησε η ίδια η πρόεδρος κυρία Βαρσαμοπούλου για να μας επιβεβαιώσει αυτό που ουσιαστικά μας είχε καταγγείλει ο συμπολιτής μας. Ότι δηλαδή ο Παιδικός Σταθμός επί της Κατρανίτσα έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό εδώ και πολύ καιρό, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι και την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2011, όποτε και ενδεχομένως να γίνουν προσλήψεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι δεν έχει γνώση του θέματος και ότι την εποπτεία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έχει ακόμα η προηγούμενη διοίκηση και συγκεκριμένα η πρόεδρος κυρία Βαρσαμοπούλου. Φάνηκε μάλιστα ενοχλημένος από τέτοιου είδους καταγγελίες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι και οι γονείς είναι λίγο υπερβολικοί σ’αυτά που λένε.
Τελικά δεν μας απάντησες κ. Δημητριάδη ποιός έχει δίκιο; Οι πολίτες που είναι υπερβολικοί, ή λειτουργία των Παιδικών Σταθμών που είναι ελλειπείς και παράνομη; Αφήνεται τελικά την εντύπωση ότι και γνωρίζατε και προσπαθήτε να κρύψεται μία άρρωστη κατάσταση στον Δήμο σας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν το λέτε στον κ Κούγκα να προσλάβει βρεφοκόμους , η δασκάλους μέσω ΤΟΕΒ? Έτσι και αλλιώς όλα από εκεί γίνονται!!