Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Λύνεται το πρόβλημα με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ


Λύση στο θέμα της αδυναμίας προσλήψεων, εποχικού προσωπικού που αντιμετώπιζαν οι ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, δίνεται σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το προηγούμενο διάστημα, συμφωνήθηκε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει, και να εξαιρεθούν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων από το υπάρχον  νομικό πλαίσιο προσλήψεων, αναφορικά με το εποχικό προσωπικό.

Έτσι, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των Γ.Ο.Ε.Β. και Τ.Ο.Ε.Β., έγινε δεκτή η πρόταση του Βουλευτή Ημαθίας, για  εξαίρεση των προσλήψεων εποχικού προσωπικού από το τη διαδικασία του νόμου 2190/94 αλλά και από τους περιορισμούς του άρθρου 5 του Π.Δ. 164/2004, μια πρόταση η οποία είχε κατατεθεί και στη Βουλή στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Σε δήλωση του, ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει: «Η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιλύει ουσιαστικά προβλήματα δυσλειτουργίας που αντιμετώπιζαν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς προσωπικού. Προβλήματα που σχετίζονται άμεσα με τους αγρότες μας αλλά και με την παραγωγή τους, αν αναλογιστούμε τη σημασία που έχει η άρδευση για τις καλλιέργειες αλλά και τους κινδύνους που ενέχουν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, όπως συνέβη πρόσφατα στην περιοχή μας και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα με αποστραγγιστικές παρεμβάσεις,. Πλέον, με τη δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πιο ευέλικτη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των οργανισμών».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: