Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στην Βέροια για την υπόθεση του Χρυσού στη Χαλκιδική

Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή, που όπως υποστηρίζουν συντελείται στη Χαλκιδική από την εταιρεία Χρυσού και την τρικομματική κυβέρνηση.
Το έγκλημα που κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ συντελείται είναι τριπλό. 

Πρώτον είναι το περιβαλλοντικό έγκλημα αφού όπως λέει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 4.324 τόνοι την ώρα σκόνης εμπλουτισμένης με σωματίδια αρσενικού και βαρέων μετάλλων θα παράγονται από τα μεταλλεία, τα οποία μάλιστα υπάρχει κίνδυνος να φθάνουν μέχρι και την Ημαθία που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων αφού φθάνει σκόνη από την Σαχάρα που βρίσκεται σε απόσταση 1.100 χμ.

Το δεύτερο έγκλημα είναι οικονομικό αφού όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλιέται δημόσιος πλούτος 15-20 δις για ευτελές αντίτιμο 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Το τρίτο έγκλημα είναι το έγκλημα της κατάλυσης της δημοκρατίας γιατί η κυβέρνηση των μνημονίων επιστρατεύει τον εκφοβισμό, την άγρια καταστολή και βία σε κάθε πολίτη που αντιστέκεται, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά.


Συνέντευξη Τύπου
Στα πλαίσια της κινητοποίησης αλληλεγύης για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής ο γραμματέας της Ν.Ε. Χαλκιδικής σ. Γκοντίνας Κωνσταντίνος και ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των πολιτών κ. Ζουμπάς Γεώργιος θα δώσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, για το μεγάλο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Σας περιμένουμε στα γραφεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: