Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αύξηση τιμολογίου από τη ΔΕΥΑΑ

Την αύξηση της τιμής του νερού από 1 Ιουλίου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γιώργος Τζίλας κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι το νέο αυξημένο τιμολόγιο αφορά τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας και τις δημοτικές ενότητες Πλατέος, Αντιγονιδών και Μελίκης και γίνεται αφενός γιατί πρέπει να στηριχθεί η δημοτική επιχείρηση που έχει μεγάλες υποχρεώσεις, και αφετέρου για λόγους ισονομίας των πολιτών του Δήμου.
Σφοδρή ήταν αντίδραση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γκιόνογλου,

ο οποίος υπενθύμισε την δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα και κατά συνέπεια οι πολίτες, τονίζοντας ότι η αύξηση του τιμολογίου του νερού θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ειδικά στα χωριά που έχουν αυξημένες ανάγκες σε νερό.
Στην ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στα χωρία αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανεσίδης λέγοντας, ότι οι άνθρωποι έχουν κήπους τους οποίους χρειάζεται να ποτίζουν και ως εκ τούτου υπάρχουν αυξημένες αναγκες νερού. Η αύξηση του τιμολογίου θα είναι δυσβάσταχτη γι’αυτούς, συμπλήρωσε ο κ. Ανεσίδης.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η ΔΕΥΑΑ πρέπει να έχει έσοδα για να κάνει τα έργα που πρέπει να κάνει. Το νέο τιμολόγιο δεν είναι και τόσο σκληρό είπε ο κ. Δημητριάδης, τονίζοντας επιπλέον την ανάγκη να τοποθετηθούν υδρόμετρα παντού ώστε να έχουμε ισονομία μεταξύ των πολιτών και να μην σπαταλούν κάποιοι νερό χωρίς να πληρώνουν, εις βάρος των υπόλοιπων.
Να σημειωθεί ότι το νέο τιμολόγιο δεν αφορά την πόλη της Αλεξάνδρειας, το Καψοχώρι, το Νησέλι και το Σχοινά.

ΤΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ:
Α) Κάθε κατοικία ή κατάστημα θα χρεώνεται με πάγιο 8 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η κατανάλωση νερού από 1 κυβικό μέχρι 25 κυβικά θα χρεώνεται με 0,10 ευρώ συν ΦΠΑ για κάθε κυβικό μέτρο.
Β) Η κατανάλωση από 26 κυβικά μέχρι 50 κυβικά θα χρεώνεται με 0,20 ευρώ +ΦΠΑ, και πλεον του παγίου, για κάθε κυβικό μέτρο κατανάλωσης.
Γ) Η κατανάλωση από 51 κυβικά μέχρι 75 θα χρεώνεται με 0,30 ευρώ + ΦΠΑ, πλέον του παγίου, για κάθε κυβικό μέτρο κατανάλωσης.
Δ) Η κατανάλωση από 76 κυβικά μέχρι 100 κυβικά θα χρεώνεται με 0,40 ευρώ + ΦΠΑ, πλέον παγίου, για κάθε κυβικό μέτρο κατανάλωσης.
Ε) Η κατανάλωση από 101 κυβικά έως απεριόριστη κατανάλωση θα χρεώνεται με 0,50 ευρώ + ΦΠΑ, πλέον παγίου, για κάθε κυβικό μέτρο κατανάλωσης.

ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ
Επιβολή παγίου ύδρευσης 8 ευρώ πλέον ΦΠΑ, επιβολή παγίου τέλους κατανάλωσης 5,29 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανεξαρτήτου κατανάλωσης.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Για τις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν από 3 τέκνα και πάνω, εγκρίνεται η έκδοση μειωμένου τιμολογίου κατά το ήμισι της αξίας κατανάλωσης ύδατος, μέχρι των 50 κυβικών μέτρων πέραν του παγίου.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: