Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ιστορικό Μουσείο Νησίου

Εγιναν τα αποκαλυπτήρια
της μαρμάρινης πλάκας των αφανών Μακεδονομάχων


Μία εξαιρετική εκδήλωση έγινε στις 31-10-12 στις 8 μ.μ. ημέρα Τετάρτη παραμονή της γιορτής των Αγίων Αναργύρων στο Ιστορικό Μουσείο Νησίου.
Αφορούσε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των αφανών Μακεδονομάχων του Μαρτυρικού χωριού Νησίου.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Μητροπολίτη Βεροίας –Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος της  Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης με τους συνεργάτες του και πάρα πολλούς συνδημότες μας.
Εκ μέρους του Δ.Σ του Ιστορικού Μουσείου Νησίου ο κ. Φάνης Καραγιάννης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ  αναφέρθηκε, επιγραμματικά, στην ιστορία του Νησίου και στους σκοπούς που υπηρετεί το Μουσείο.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες τόσο στην Μητροπολίτη κ. Παντελεήμων και στον δήμαρχο της Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδη όσο και στους   ερευνητές της τοπικής ιστορίας κ. κ. Γιάννη Μοσχόπουλο και Δημήτρη Πανταζόπουλο, στους λαογράφους μας κ.κ. Γιώργο Ντελιόπουλο και Λαζαρίδη από τα Γιαννιτσά.
Οι τιμηθέντες στις σύντομες ομιλίες τους τόνισαν την αξία του Ιστορικού Μουσείου και στην συμβολή του στην ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, ενώ συνεχάρησαν τον κ. Φάνη Καραγιάννη και δια μέσου αυτού όλους τους συνεργάτες του για το μεγάλο κατόρθωμα της δημιουργίας αυτού του Μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: