Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα τοποθετείται η πιθανότερη ημερομηνία για την αρχή κατάθεσης των αιτήσεων για μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια. Οι δικαιούχοι, που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλο ομοειδές τμήμα σε ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν, θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για ετοιμάσουν τα έγγραφα που χρειάζονται.
Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα έως το απόγευμα της Πέμπτης, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας.
Ταυτόχρονα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση, όπως επίσης και η σχετική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ, με βάση το νέο ακαδημαϊκό χάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές άλλαξε φέτος και, χάρη στις νέες ρυθμίσεις, δόθηκε η δυνατότητα μόνο στους εισακτέους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από εκείνο, στο οποίο εισήχθησαν βάσει ειδικών κριτηρίων.
Επιπρόσθετο δικαίωμα έχουν και εκείνοι, που εισήχθησαν σε ένα τμήμα και τελικά δεν εγγράφηκαν στα προγράμματά του για οικονομικούς λόγους.
Πάντως, το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης, όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.
Στα άλλα τμήματα, που υπάρχουν στο υπόλοιπο της επικράτειας, το αντίστοιχο ποσοστό δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής κατάταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: