Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Νίκος Ανεσίδης: Θα σας πέσουν τα μαλλιά αν συγκρίνετε τις ποσότητες που κατανάλωσε ο Β' Παιδικός Σταθμός σε σχέση με τον Α'

Ο εκπρόσωπος της
μείζονος αντιπολίτευσης
στον Οργανισμό
Προσχολικής Αγωγής
κ. Νίκος Ανεσίδης

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος κ Ανεσίδης συμμετέχει  στο Δ.Σ του Οργανισμού Προσχολική αγωγής καταλαμβάνοντας την θέση της παραιτηθείσας κ Μαρίας Βουλγαροπούλου. Στην συνεδρίαση της 4-4-13 όπου για πρώτη φορά συμμετείχε και ακούγοντας όλα αυτά για την υπέρ κατανάλωση τροφίμων στον Β’ Παιδικό Σταθμό πήρε τον λόγο και είπε τα πράγματα όπως αυτός τα αντιλαμβάνεται.
Αναφερόμενος στις καταναλωθείσες ποσότητες τροφίμων στον Β’ Παιδικό Σταθμό είπε ότι όχι μόνον υπήρξε υπέρβαση ποσοτήτων με βάση τον Κανονισμό αλλά αν δει κανείς τις διαφορές των ποσοτήτων μεταξύ του Β και του Α Παιδικού Σταθμού  θα του φύγουν τα μαλλιά του.
 Ο κ Ανεσίδης απευθυνόμενος στον πρόεδρο κ Κούτσια του είπε ότι οφείλει να διερευνήσει το θέμα για να διαπιστωθεί που οφείλεται  αυτή η διαφορά  κατανάλωσης τροφίμων του Β Παιδκού Σταθμού από τον Α Σταθμό.
Και επειδή, τόνισε  ο κ Ανεσίδης, κάποιος υπογράφει και παραλαμβάνει αυτές τις ποσότητες,  αυτός πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για να μην πέφτουν οι ευθύνες επί δικαίων και αδίκων.
Ο έλεγχος πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά βέβαια, είπε ο  Ανεσίδης για να μην έχουμε «ξεμπροστιάσματα»  σε ανθρώπους που μπορεί να φταίνε αλλά μπορεί και να μην φταίνε.
Παρακάτω τα όσα ενδιαφέροντα είπε ο κ Ανεσίδης στην τοποθέτησή του.

«Δεν είναι μόνον το ρύζι και οι πατάτες κυρία προϊσταμένη. Στο ρύζι και στις πατάτες έγινε υπέρβαση βάσει κανονισμού. Αν συγκρίνουμε, όμως, τις ποσότητες κατανάλωσης των δύο Παιδικών Σταθμών ( του Β με τον Α) θα μας πέσουν τα μαλλιά, θα μας πέσουν τα μαλλιά, γιατί εγώ τις είδα. Η διαφορά κατανάλωσης Χρήστο Αλευρά είναι τεράστια. Είναι πέντε φορές πάνω. Και δεν μιλάμε μόνον για ρύζι και πατάτες που εν τοιαύτη περιπτώσει κάνουν πενήντα λεπτά. Αρα λοιπόν κάτι συμβαίνει. Δηλαδή κάπου οφείλεται αυτό το πράγμα. Και η διοίκηση νομίζω ότι οφείλει να διερευνήσει που οφείλεται αυτό το πράγμα. Απ’ότι καταλαβαίνω υπάρχει μία δυσλειτουργία στους Παιδικούς σταθμούς. Κύριε πρόεδρε δεν έχεις διορίσει διαχειριστή στον Β Σταθμό. Προκύπτει και είναι λογικό να μην γνωρίζει η προϊσταμένη, διότι αν προκύψει πρόβλημα στο ΠΛΑΤΥ θα ζητήσουμε ευθύνες από την προϊσταμένη (κ. Θεοδωρακοπούλου) και αν προκύψει πρόβλημα στην Μελίκη θα ζητήσουμε ευθύνες από την προϊσταμένη κλπ. Αυτό δεν γίνεται. Δεν γίνεται. Κάποιος υπογράφει και παραλαμβάνει ποσότητες. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται και για να μην πέφτουν οι ευθύνες επί δικαίων και αδίκων. Δεν ξέρω από ποιόν κατηγορήθηκε ως κλέφτρα η μαγείρισσα (του Β Παιδικού Σταθμού). Δεν είναι το θέμα αυτό και αν κατηγορήθηκε κακώς, κάκιστα, κατηγορήθηκε, γιατί δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο που να το αποδεικνύει περίτρανα και είμαστε και μικρή κοινωνία όπου γρήγορα μαθαίνονται. Όμως υπάρχει μία δυσλειτουργία κύριε πρόεδρε και αυτό το πράγμα το φορτώνεσαι εσύ κύριε πρόεδρε, γιατί και να έγινε  το κακό ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ακόμα και σ’αυτή την περίπτωση το φορτώνεσαι εσύ, η ευθύνη κατ’επέκταση σε σένα πέφτει. Εσύ κύριε πρόεδρε θα πρέπει εσωτερικά να κάνεις την έρευνά σου και με πολύ προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε ξεμπροστιάσματα ανθρώπων που μπορεί να φταίνε αλλά μπορεί και να μην φταίνε ενδεχομένως. Αυτό είναι καθαρά διοικητικό-εσωτερικό θέμα και καλά είναι σε τέτοια θέματα να έχουμε μία ευαισθησία πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Αλλά πρέπει πρώτα να λύσουμε την δυσλειτουργία την δικιά σου, την δικιά μας, δηλαδή της διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: