Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο Γιάννης Απατσίδης για το πρόστιμο των 80.000 ευρώ από τον πρώην Δήμο Μελίκης

Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές του 2014 οι «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές ασκώντας κριτική εφ’όλης της ύλης προς την διοίκηση του Δήμου και προσωπικά κατά του δημάρχου κ Δημητριάδη.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ Γιάννης Απατσίδης επανέφερε το θέμα του προστίμου των 80.000 ευρώ που επέβαλε η ΔΟΥ Βεροίας σε βάρος του Δήμου Αλεξάνδρειας και το οποίο προέρχεται μαζί με πολλά άλλα από τον πρώην Δήμο Μελίκης.
Η υπόθεση αυτή αφορά την Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων του πρώην Δήμου Μελίκης, η οποία δημιούργησε Κοινοπραξία με την «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ» και ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΕΝΗ –ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΟΥΚΑ Ο.Ε με σκοπό την αξιοποίηση των φερτών υλικών του ποταμού Αλιάκμονα. 
Επειδή η εν λόγω Κοινοπραξία δεν απέδιδε ΦΠΑ η ΔΥΟ Βεροίας επέβαλε πρόστιμο 80.000 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 230.000 ευρώ. 
Το θέμα αυτό είχε συζητηθεί στην συνεδρίαση 21-11-2011 και ελήφθη τότε η απόφαση να καταβληθεί εφάπαξ το ποσόν των 80.000 ευρώ προκειμένου να ευνοηθεί ο Δήμος από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί ρυθμίσεων οφειλών προς ΔΟΥ και Ασφαλιστικά Ταμεία. 
Στην ίδια όμως συνεδρίαση ελήφθη και η απόφαση να στραφεί ο δήμος κατά παντός υπευθύνου για την επανόρθωση της ζημιάς που υπέστη από την ΜΗ καταβολή του ΦΠΑ από τα έτερα μέλη της Κοινοπραξίας. 
Ο κ Απατσίδης, απόντος του δημάρχου κ Δημητριάδη, έθεσε το ερώτημα προς τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ Ματσούκα, ο οποίος άλλωστε υπήρξε πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης Φυσικών πόρων Μελίκης. 
Στο ερώτημα αν ο Δήμος στράφηκε δικαστικώς κατά των μελών της Κοινοπραξίας ο κ Ματσούκας απάντησε ότι απ’ότι γνωρίζει έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες. 
Ως τόσο το ερώτημα θα απαντηθεί πιο ολοκληρωμένα από τον κ δήμαρχο στην επόμενη δημοτική συνεδρίαση στην οποία ο κ Απατσίδης προανήγγειλε ότι θα θέσει και άλλα καίρια ερωτήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: