Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σεβασμός στο νόμο από όλους

Την περασμένη εβδομάδα μεταδώσαμε τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό ΠΟΛΙΤΗ την είδηση ότι μια ομάδα πολιτών διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης κατά της Χρυσής Αυγής, αιτούμενοι το κλείσιμο των γραφείων του κόμματος γιατί, όπως δήλωναν είναι κόμμα φασιστικό και ναζιστικό.
Επειδή οι καιροί που ζούμε είναι περίεργοι και ευνοούν τις ακραίες ιδέες και στάσεις οφείλουμε με μεγαλύτερη ένταση να εξετάζουμε όλα τα πράγματα ορθολογικά.
Να πω εκ των προτέρων ότι με το κόμμα της Χρυσής Αυγής με χωρίζει ιδεολογικός ωκεανός. Ένας φιλελεύθερος βρίσκεται πάντα απέναντι σε φασίζουσες και λαϊκίστικες πολιτικές είτε προέρχονται από τα άκρα δεξιά, είτε από τα άκρα αριστερά.
Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με προτάσεις τύπου “να κλείσουμε τα γραφεία της” κλπ. κι αυτό διότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής κρίθηκε νόμιμο από το Ελληνικό Κράτος. Αν θέλουμε να σεβόμαστε τους νόμους του κράτους τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το διακαίωμα της Χρυσής Αυγής να έχει γραφεία.
Αν κάποιος δεν σέβεται αυτό το δικαίωμα που εκπορεύεται από το Νόμο, τότε γίνεται ο ίδιος Φασίστας.
Το κράτος δικαίου και η τήρηση της νομιμότητας μας διαφυλάσσει όλους από τη βαρβαρότητα του άλλου που θεωρεί ότι κατέχει τη μοναδική αλήθεια και το δικαίωμα να πατάξει κάθε διαφορετική άποψη. Η μόνη αρμόδια για να κρίνει τη νομιμότητα της λειτουργίας της Χρυσής Αυγής είναι η δικαστική εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: