Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αρχίζουν οι δράσεις εθελοντισμού στην Αλεξάνδρεια

Με εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Ο Εθελοντισμός στη Ζωή μας», που θα πραγματοποιηθεί τηνΠέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Αλεξάνδρειας σηματοδοτεί την έναρξη των δράσεων εθελοντισμού. Επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από το δήμο Αλεξάνδρειας και τη νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών του δήμου, είναι η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, Τομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν η αξία και η συμβολή του εθελοντισμού στην κοινωνία, να παρουσιαστούν εμπειρίες και καλές πρακτικές εθελοντισμού και, κυρίως, η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και των δημοτών για συμμετοχή σε κοινές δράσεις εθελοντισμού. Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας και ο συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) Κωνσταντίνος Φεζούδης, ενώ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνη εθελοντισμού του δήμου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου θα παρουσιάσει το γενικό πλαίσιο σχεδιασμού των δράσεων εθελοντισμού του δήμου.

Στο δήμο Αλεξάνδρειας συστήθηκε και λειτουργεί Ομάδα Εθελοντών, με 90 εγγεγραμμένα μέλη. Στην Ομάδα Εθελοντών μπορούν να εγγραφούν κάτοικοι και δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας με την υποβολή μιας απλής αίτησης. Σκοπός της Ομάδας – που θα έχει την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση του δήμου – είναι η παροχή, δια μέσου των μελών της, υπηρεσιών εθελοντισμού στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κλπ., ενώ προβλέπεται να συγκροτηθούν αποκεντρωμένες Ομάδες Εθελοντών, κατά τόπους, σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου.

Για πληροφορίες και εγγραφές στην Ομάδα Εθελοντών του δήμου Αλεξάνδρειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού (τηλ. 23333-50116 , 23330-53045 και 23330-268060).

Δεν υπάρχουν σχόλια: