Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο Δήμος έχασε 10.000 ευρώ από λάθος της υπαλλήλου

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε για τον Δήμο ο πρόχειρος διαγωνισμός που έγινε προ ημερών για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 6-6-11 το 7ο θέμα αφορούσε την ακύρωση του διαγωνισμού.

Στο εισηγητικό της Επιτροπής του Διαγωνισμού αναφέρεται ότι η εργολήπτρια επιχείρηση Βασιλείου Κωνσταντίνας κ. ΣΙΑ Ε.Ε κατέθεσε ένσταση κατά της διαδικασίας πρόχειρου διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο.
Η παραπάνω εργολήπτρια επιχείρηση της κ. K. Βασιλείου, δηλαδή, ζήτησε την απόρριψη της προσφοράς της επιχείρησης του Μπόσκου κ. ΣΙΑ Ε.Ε με έκπτωση 50,17% για τον λόγo ότι στον φάκελο των δικαιολογητικών δεν περιέχεται η ασφαλιστική ενημερότητα για ένα εκ των στελεχών της επιχείρησης.
Κατόπιν αυτού η Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγείται στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής να γίνει δεκτή η ένσταση της επιχείρησης Βασιλείου Κωνσταντίνας κ. ΣΙΑ ΕΤΕ δ.τ. ΤΡΙΛΟΦΟΣ ΕΤΕ και το έργο να κατασκευασθεί από την παραπάνω εργολήπτρια επιχείρηση η οποία έδωσε έκπτωση 35%.
Στην συζήτηση που ακολούθησε στην Οικονομική Επιτροπή ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αριστείδης Ματσούκας με τα λεγόμενά του άφησε να εννοηθεί ότι κάποιον «λάκκο έχει η φάβα» στον συγκεκριμένο πρόχειρο διαγωνισμό.
Αλλά και άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να έχουν εξετασθεί όλοι οι φάκελοι από τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού που είναι δημοτικοί υπάλληλοι και εκ των υστέρων να διαπιστώνεται ότι λείπει ένα έγγραφο από το φάκελο της Επιχείρησης που αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου;
Στην εξέταση του θέματος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις η υπάλληλος της Επιτροπής Διαγωνισμού η οποία περιορίστηκε να πει ότι έκανε λάθος κατά τον έλεγχο του φακέλου.
Όμως το λάθος αυτό είχε σαν συνέπεια να κατασκευασθεί το έργο αυτό των 60.000 ευρώ από την Επιχείρηση Βασιλείου Κωνσταντίνας κ. ΣΙΑ ΕΕ-ΤΡΙΛΟΦΟΣ ΕΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 35% και όχι από την Επιχείρηση Μπόσκου κ. ΣΙΑ ΕΕ με ποσοστό έκπτωσης 50%.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Ισαάκ Χαλκίδης μίλησε για βλάβη του δήμου δεδομένου ότι ο δήμος και κατ’επέκταση οι δημότες θα πληρώσουν 10.000 ευρώ περισσότερα για την κατασκευή της περίφραξης του Νεκροταφείου Αλεξάνδρειας εξαιτίας αυτού του λάθους της υπαλλήλου.
Απομένει τώρα να δούμε από τον δήμαρχο κ. Δημητριάδη και την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών τις περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: