Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στις αρχές του 2013 φεύγει το Πανεπιστήμιο από την Βέροια

Το θέμα της μετακίνησης του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, από την Βέροια στην Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει ο Αγγελιοφόρος. Όπως τονίζει η συντάκτρια του ρεπορτάζ, η Σύγκλητος άναψε «πράσινο φως» για τη μετεγκατάστασή του στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μεταφερθούν οι 350 φοιτητές, πιθανότατα στις αρχές του 2013.
«Οσο έμενε το τμήμα εκεί οι φοιτητές δεν απολάμβαναν τις ίδιες παροχές με τους συμφοιτητές τους στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος εξηγώντας πως δεν υπάρχει οργανωμένη βιβλιοθήκη, ενώ προέκυψαν προβλήματα με τη σίτιση και την έρευνα. Αυτοί ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν το θέμα στη Σύγκλητο, η οποία το συζήτησε σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις και στην τελευταία αποφάσισε την οριστική μετεγκατάσταση του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας από τη Βέροια στην Πολυτεχνική Σχολή της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Οπως ανέφεραν οι διοικούντες, οι χώροι έχουν εξασφαλιστεί και οι 350 φοιτητές θα «μετακομίσουν», κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στο εαρινό εξάμηνο, δηλαδή στις αρχές του 2013.
Στις δηλώσεις του κ. Μηλόπουλου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ΑΠΘ δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει την έκταση στον Δήμο Βέροιας. «Εμείς εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την πανεπιστημιούπολή μας στη Βέροια και γι' αυτό το θέμα ανατέθηκε σε ειδική επιτροπή, η οποία, αφού συζήτησε με εκπροσώπους όλων των τμημάτων και των σχολών, κατέληξε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιοποίησής της», υποστήριξε ο κ. Μυλόπουλος τονίζοντας ότι αυτό προβλέπει τη λειτουργία θερινών σχολείων (π.χ. για αρχαιολόγους λόγω της γειτνίασης με τη Βεργίνα), σεμιναρίων, μεταπτυχιακών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Πηγή: Αγγελιοφόρος, Πληροφοριοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: