Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Άγγελου Τόλκα με τον Υπουργό Εργασίας για τα θέματα λειτουργίας του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Αλεξάνδρειας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κο Γεώργιο Κουτρουμάνη για τα θέματα λειτουργίας του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας την Τετάρτη 7 Μαρτίου. 
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Φώτης Δημητριάδης. Ο Άγγελος Τόλκας είχε προτείνει τη συνάντηση αυτή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε τις δημόσιες υπηρεσίες Αλεξάνδρειας και την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων. 
Όσον αφορά στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ τονίσθηκε από πλευράς Υπουργείου ότι παραμένει το Γραφείο στην Αλεξάνδρεια και οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται όπως μέχρι σήμερα. 
Η οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει μετά τον δημόσιο διάλογο που πρόκειται να ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Σχετικά με τον ΟΑΕΔ, η ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο λειτουργίας ή στο προσωπικό του στην Αλεξάνδρεια αλλά μόνο η διοικητική του δομή σε πανελλαδικό και περιφερειακό επίπεδο. Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την άμεση προκήρυξη των 210 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας από προγράμματα του ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενα από το Υπουργείο Εργασίας ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν και νέα προγράμματα με επιπλέον θέσεις εργασίας (αυτεπιστασία έργων και δίχτυ κατά της φτώχειας). 
Κατόπιν τούτων ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε : « Όπως είχα τονίσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να σταματήσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες όπως γινόταν μέχρι σήμερα. 
Μάλιστα στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει κάποια μεταβολή ενώ στο ΙΚΑ δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι πριν την ολοκλήρωση του διαλόγου που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Επαγρύπνηση πρέπει να υπάρχει χωρίς όμως να δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις. 
Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι η Πολιτεία προχωράει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων κοινωφελούς εργασίας, μέσα από τους Δήμους, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Χρειάζεται συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια όλων μας ». 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: