Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τις κατανομές κονδυλίων στις Σχολικές Επιτροπές



Φωτιές άναψε το θέμα της κατανομής των κονδυλίων στις δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου Αλεξάνδρειας μεταξύ του εισηγητή του θέματος αντιδημάρχου κ. Νίκου Γκαβαρδίνα και της δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικού κυρίας Λαμπίρη Άννας, οι οποίοι διαξιφίστηκαν έντονα, προκαλώντας εν συνεχεία την ανταλλαγή απαξιωτικών χαρακτηρισμών κι από άλλους δημοτικούς συμβούλους ένθεν και ένθεν.

Στην εισήγηση του θέματος ο αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας έκανε γνωστό ότι η Σχολική επιτροπή Αβάθμιας εκπαίδευσης θα πάρει το 68% των κονδυλίων που φθάνει στο ποσό των 98.000 ευρώ ενώ η Ββάθμια Σχολική Επιτροπή θα πάρει το 32% ήτοι 46.000 ευρώ.
Ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε ότι η παραπάνω κατανομή έγινε με βάση τον αριθμό αιθουσών που υπάρχουν στην Αβάθμια και Ββάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα.
Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κυρία Λαμπίρη παίρνοντας το λόγο είπε ότι το κριτήριο αυτό είναι λανθασμένο με αποτέλεσμα να είναι αυθαίρετη και άδικη η κατανομή έτσι όπως έγινε.
Η κυρία Λαμπίρη τόνισε ότι κριτήριο για την κατανομή των κονδυλίων θα πρέπει να είναι ο αριθμός των μαθητών που υπάρχουν στην Αβάθμια και Ββάθμια εκπαίδευση και όχι ο αριθμός των αιθουσών, αφού όπως είπε η δημοτική σύμβουλος, υπάρχουν σχολικά κτίρια με άδειες αίθουσες, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται. Τέλος η κυρία Λαμπίρη πρόσθεσε ότι υπάρχει νόμος, ο οποίος υπαγορεύει το κριτήριο του αριθμού των μαθητών.
Ο Αντιδήμαρχος κύριος Γκαβαρδίνας απαντώντας στην κα Λαμπίρη είπε ότι επικαλείται πράγματα που είναι στη φαντασία της, αφού δεν υπάρχει νόμος που να λέει ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο της κατανομής ενώ η κυρία Λαμπίρη τον κατηγόρησε για άσχετο και ανενημέρωτο.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα παρεκτράπηκαν αφού κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης αποκάλεσε την κυρία Λαμπίρη στρίγκλα δημιουργώντας πανδαιμόνιο στο δημοτικό συμβούλιο.
Μετά από αυτό το χαρακτηρισμό, ο οποίος ομολογουμένως δεν ήταν ούτε καθόλου κόσμιος, η κυρία Λαμπίρη μίλησε για χούλιγκανς που υπάρχουν την πλευρά της διοίκησης, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γκιουρτζής αναγκάστηκε να επέμβει και να πει τέτοιου είδους συμπεριφορές δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς το προεδρείο. Μάλιστα ο κ. Γκιουρτζής εις ένδειξη διαμαρτυρίας κατέβηκε από το προεδρείο και τη θέση του ανέλαβε ο αντιπρόεδρος κ. Απατσίδης Γιάννης.
Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα το λόγο πήρε ο κ. Γκιόνογλου, ο οποίος τόνισε ότι μπορεί ο νόμος να λέει ότι λέει για το πώς πρέπει να γίνουν οι κατανομές αλλά υπάρχουν και οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων στις οποίες ο Δήμος πρέπει να συντρέξει.
Το ίδιο είπε και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδης, ο οποίος δήλωσε ότι όπου χρειαστεί θα δοθούν χρήματα από ίδιους πόρους του δήμου πέραν των κατανομών που έχουν γίνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κε ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΕ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΕΝΝΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΟΙΤΑΝΕ.
ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑΣ.
ΑΣΤΑ. ΤΕΣ ΠΑΝ.
ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑΣ?
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ?
Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ?

ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.

ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ 6.05 ΤΟ ΠΡΩΙ , ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο για το θέμα του ΟΣΕ. Ήδη στο επόμενο φύλλο του ΠΟΛΙΤΗ ετοιμάζουμε ένα κείμενο για το πρόβλημα.