Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δικαίωση μιας δωρεάς είναι η ωφελιμότητα αυτής και όχι η πλακέτα

Όταν ένας επιχειρηματίας αποφασίζει να διαθέσει ένα ποσόν για να κατασκευασθεί ένα κτίριο που θα ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο, το κάνει από διάθεση προσφοράς και όχι για την εξασφάλιση μιας τιμητικής πλακέτας και μερικές φωτογραφίες στις τοπικές εφημερίδες.
Ο συμπολίτης μας, επιχειρηματίας, κ. Χρήστος Δούναβης πριν από δύο χρόνια περίπου διέθεσε ένα σεβαστό ποσόν για την κατασκευή ενός Οστεοφυλακίου το οποίο θα απάλειφε την κατάσταση ντροπής που επικρατούσε στο νεκροταφείο της πόλης μας.
Και ενώ το κτίριο τελείωσε και παραδόθηκε, προ καιρού ,δυστυχώς παραμένει μέχρι και σήμερα αναξιοποίητο ενώ η κατάσταση που επικρατεί στο παλιό Οστεοφυλάκιο συνεχίζει να είναι απαράδεκτη.
Και φυσικά η βράβευση και η τιμητική πλακέτα που αποδόθηκε, ουδόλως ικανοποιεί τον βαθύτερο πόθο του δωρητή ο οποίος θα ήθελε να δει να λειτουργεί το κτίριο καλύπτοντας τον αρχικό σκοπό .
Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να θέσει σε λειτουργία το νέο Οστεοφυλάκιο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και προς ικανοποίηση της επιθυμίας του δωρητή.
Ετσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι δωρητές οι οποίοι θα ήθελαν να επιστρέψουν στο κοινωνικό σύνολο μέρος των κερδών τους, τα οποία απέκτησαν με την αγάπη και εκτίμηση των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: