Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται ο ... "Συμπαραστάτης"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΝΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Ο νόμος του ΚΑΛΙΛΚΡΑΤΗ εισάγει στους δήμος άνω των 20.000 κατοίκων τον θεσμό του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του ΔΗΜΟΤΗ και της ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
Στο εξής κάθε δημότης που αδικείται από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και κάθε επιχείρηση που εξαιτίας των δημοτικών υπηρεσιών καθυστερεί στην έκδοση της άδειας λειτουργίας ή ότι άλλο, θα μπορεί να απευθύνεται στον συμπαραστάτη του δημότη ζητώντας να βρει το δίκιο του.
Ο συμπαραστάτης του δημότη θα παρεμβαίνει μεταξύ του δημότη και του δήμο και θα επιδιώκει εξωδικαστικά να ξεπερασθεί το πρόβλημα και να δοθεί λύση με τον καλύτερο τόπο.
Ο συμπαραστάτης του δημότη υποχρεούται να απαντάει εντός 30 ημερών και να ενημερώνει τον δημότη για την εξέλειξη του προβλήματος του.
Επίσης υποχρεούται κάθε χρόνο να υποβάλει στο δημοτικό συμβούλιο την ετήσια έκθεση των πεπραγμένων καθώς επίσης να προτείνει βελτιώσεις στην λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Ο συμπαραστάτης του δημότη θα στεγάζεται σε γραφείο εντός του δημαρχείου και θα εισπράττει τον μισθό των 2.400 ευρω/μήνα ενώ η θητεία του είναι όση και του δημοτικού συμβουλίου.
Το δημοτικό συμβούλιο καλείται εντός δύο μηνών από την αρχή της θητείας του να εκλέξει τον συμπαραστάτη μεταξύ των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση και με τα 2/3 του συνόλου των ψήφων του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή στον δήμο της Αλεξάνδρειας εκλέγεται με 22 ψήφους.
Το δημοτικό συμβούλιο επίσης με τα 2/3 των ψήφων μπορεί να παραιτήσει τον συμπαραστάτη του δημότη αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του υποπέσει σε κάποια παρανομία.

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αλεξάνδρειας που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή μεταξύ των άλλων θεμάτων θα ψηφίσει για την εκλογή του σμπαραστάτη του δημότη.
Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι σήμερα έχουν ποβάλει αίτηση ο λογιστής Κώστας Μαστοροδήμος, ο κ Μπάμπαλος από την Μελίκη, η δικηγόρος κ Ελένη Κιοσέογλου από το Πλατύ, ενώ ακούγεται από καιρό ότι αίτηση θα υποβάλει και ο αιρετός στην Δημοτική Κοινότητα Μελίκης κ Κώστας Καρέλης και ο φαρμακοποιός κ Κίμων Παράσχου.
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρείας αποτελείται από 33 δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων οι 20 ανήκουν στην παράταξη της συμπολίτευσης του δημάρχου κ Δημητριάδη, οι 11 στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Χ. Γκιόνογλου, 1 δημοτικός σύμβουλος στην ελάσσονα αντιπολίτευση και είναι ο κ Αθ. Τσιάπλας και ένας στην επίσης ελάσσονα αντιπολίτευσης και είναι ο Χρήστος Αλευράς.
Για να εκλεγεί λοιπόν ο συμπαραστάτης του δημότη θα πρέπει να ψηφιστεί από 22 δημοτικούς συμβούλους και επειδή καμιά παράταξη δεν διαθέτει τόσες ψήφους θα πρέπει να εξασφαλίσει ψήφους και από άλλη παράταξη.

Κώστας Καρέλης

Ο Κώστας Καρέλης διετέλεσε επι 8 χρόνια δήμαρχος Μελίκης και επι 4 χρόνια πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης των 12 Δήμων της Ημαθίας.
Επίσης διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Αλεξανδρείας και Περιχώρων αποτυγχάνοντας να φέρει στα χωριά του κάμπου τα νερά από τις πηγές του Βερμίου.
Στα αρνητικά του κ Καρέλη είναι το γεγονός ότι συμμετείχε στις τελευταίες δημοτικές και εξελέγη στην Δημοτική Κοινότητα Μελίκης.
Βεβαίως το εμπόδιο αυτό του νόμου μπορεί να το ξεπεράσει με την παραίτησή του από μέλος της Δημοτικής Κοινότητας ως τόσο όμως στα μάτια του Αλεξανδρινού λαού θα φαίνεται ως στενός συνεργάτης του σημερινού δημάρχου και επομένως δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ως ανεξάρτητος συμπαραστάτης του δημότη.
Επίσης ο κ. Καρέλης με τις διχαστικές του δηλώσεις σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ κ Χαλκίδη προεκλογικά και μετεκλογικά με τις δηλώσεις ότι ο σημερινός δήμαρχος κ Δημητριάδης είναι ο “ΕΚΠΟΡΘΗΤΗΣ” της Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και με τη στάση του στο θέμα της περιφοράς του γαιδάρου στην πόλη, προκάλεσε δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα του Αλεξανδρινού λαού και βέβαια θα είναι δύσκολο για τους πολίτες να τον δουν σαν συμπαραστάτη τους.

Κίμων Παράσχου

Ο φαρμακοποιός Κίμων Παράσχου κατά το παρελθόν διετέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος και επομένως διαθέτει πλούσια εμπειρία στα δημοτικά πράγματα.
Εχει μεγάλη αποδοχή στην Ρουμλουκιώτικλη κοινωνία ενώ απολαμβάνει την εκτίμηση πολλών δημοτικών συμβούλων στην παράταξη του δημάρχου κ Δημητριάδη καθώς επίσης και πολλών δημοτικών συμβούλων στις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κώστας Μαστορδήμος

Ο κ. Μαστοροδήμος είναι λογιστής στο επάγγελμα και ασχολείται επι πολλά χρόνια με τα κοινά.
Εχει προσβάσεις σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και είναι πολύ αγαπητός στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του αθλητισμού καθότι επι πολλά χρόνια είναι διοικητικός παράγοντας στην ομάδα της Αλεξάνδρειας.

Ελένη Κιοσέογλου

Είναι δικηγόρος, από το Πλατύ, και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Θεσσαλονίκη. Είναι νέα στην ηλικία και χωρίς μεγάλη εμπειρία στα κοινά.
Ως τόσο αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα, λόγο της φθοράς που αναγκαστικά ακολουθεί όσους ασχολήθηκαν επι πολλά χρόνια με τα κοινά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί τέλους λίγος σεβασμός στους Δημότες!! Είναι δυνατόν να περιφρονούνται οι δημότες με αυτό τον τρόπο? Ο Νομοθέτης ζητά συμπαραστάτη του δημότη, ΟΧΙ συμπαραστάτη του Δημάρχου! Επομένως μιλάμε για συναλλαγή μεταξύ Δημάρχου και Καρέλη. Και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι είναι απλά στρατιωτάκια ? δεν έχουν δική τους γνώμη, δική τους προσωπικότητα? Μια λέξη μόνο ταιριάζει στον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του, Ν Τ Ρ Ο Π Η!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για ποιο τεστ αξιοπιστίας μιλάμε? Η απόφαση είναι προειλημμένη !! Ο Σερίφης – Δήμαρχος Δημητριάδης είναι δέσμιος των υποσχέσεων του στον Καρέλλη! Και τι νομίζεται ότι ο Καρέλλης , για τι καλό του τόπου έτρεχε για τον Δημητριάδη προεκλογικά? Όσο για τους υπόλοιπους συμβούλους τις παράταξης του, ας μην το συζητάμε , όλοι στρατιωτάκια που τα πάει ο Δημητριάδης όπου θέλει. Και ένα γνήσιο περιστατικό, σε προσυνεδριακή σύσκεψη για το θέμα αυτό ,ένας σύμβουλος πρότεινε τον Μαστοροδήμο, και έγινε χαμός!! Κρατήστε αυτό το σχόλιο, και θα δείτε, είτε την πρώτη, είτε την δεύτερη, είτε την Τρίτη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα θα είναι ένα, Καρέλης! ! Μόνο για ένα δεν παίρνω θέση, ποια θα είναι η συμπεριφορά τις αντιπολίτευσης, και ειδικά των κκ Τσίμπλα, και Αλευρά.