Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων στο Δήμο Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας και το αρμόδιο τμήμα του Δημοτικού κυνοκομείου ενημερώνει τους πολίτες ότι συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων ζώων με την διαδικασία περισυλλογής, εμβολιασμού, στείρωσης, υιοθεσίας ή επανένταξης.
Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για αδέσποτους σκύλους της περιοχής τους, κατά προτεραιότητα θηλυκούς, ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για στείρωση, στα τηλέφωνα 2331350628 και 2331071336.
Σύμφωνα με τον νόμο 3170/2003 τα αδέσποτα είναι υπό την προστασία των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία υποχρεούνται να εφαρμόζουν το παραπάνω πρόγραμμα.
Ο Δήμος Βέροιας, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά ομαδικών δηλητηριάσεων και πυροβολισμών αδέσποτων, καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη κακοποίησης και βιαιότητας σε βάρος των ζώων και καλεί τους πολίτες να τις καταγγέλλουν στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Οι πράξεις αυτές, πέραν του ότι αποτελούν ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό μας και εκθέτουν και προσβάλλουν πανελληνίως και διεθνώς την ιστορική πόλη της Βέροιας και την κοινωνία μας, η πλειοψηφία της οποίας θεωρούμε ότι διακατέχεται από υψηλό αίσθημα πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: