Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Επεισοδιακή συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου

ΑΙΤΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΕΛΕ



Σε ταραγμένα νερά έγινε η συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρείας και Περιχώρων και μάλιστα κάποια στιγμή λίγο έλλειψε να μεταμορφωθεί αυτή η ένταση σε τσουνάμι.
Αιτία αυτής της έντασης ήταν η συζήτηση μεταξύ της διοίκησης του Συλλόγου από την μια μεριά και του μέλους της Διοίκησης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και οικονομικό υπεύθυνο των ΚΑΕΛΕ Ελλάδος, συμπολίτη μας κ Τάκη Δημητριάδη.
Πιο συγκεκριμένα το θέμα αφορούσε την ανανέωση της υπογραφής του Ιδιωτικού συμβολαίου μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου, στον οποίο ανήκει το κτήριο όπου στεγάζεται το ΚΑΕΛΕ της Αλεξάνδρειας και της Ε.Σ.Ε.Ε στην οποία ανήκουν αυτά.
Το παλιό μισθωτήριο συμβόλαιο έληγε το 2012 και τώρα ανανεώθηκε μέχρι το 2020 με μίσθωση 150 ευρώ ανά μήνα.
Από την πλευρά της διοίκηση του Συλλόγου παρότι είχε συμφωνήσει και είχε υπογράψει

το νέο συμβόλαιο εντούτοις μετά από τις συμβουλές νομικού, ζήτησαν να υπογραφεί ένα άλλο συμβόλαιο ή έστω να παραμείνει το ίδιο συμβόλαιο αλλά να προστεθεί και ένα κείμενο υποχρεώσεων με το οποίο θα κατοχυρώνονται στον Εμπορικό Σύλλογο όλες οι πρόσθετες κατασκευές και τα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί από το ΚΑΕΛΕ.
Για το επίμαχο αυτό σημείο ο οικονομικός υπεύθυνος των ΚΑΕΛΕ συμπολίτης μας κ Δημητριάδης υποστήριξε ότι αυτή η απαίτηση του Συλλόγου ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στην διοίκηση της Ε.Γ.Ε.Ε. και με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση μείωσε αισθητά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλείσουν κάποια ΚΑΕΛΕ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το ΚΑΕΛΕ της Αλεξάνδρειας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί δεδομένου ότι εδώ και πολλά χρόνια αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδος είναι ενοχλημένος από την δημιουργία του ΚΑΕΛΕ σε μια μικρή πόλη των 15000 κατοίκων όπως η Αλεξάνδρεια και ίσως κάποιοι… αναζητούν την ευκαιρία να κάνουν το κακό….
Από την πλευρά της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου υποστηρίζει ότι με την υπογραφή του νέου συμβολαίου θέλει να κατοχυρώσει για τις επόμενες διοικήσεις και για τον εμπορικό κόσμο όλα όσα κατασκεύασε η ΕΣΕΕ στο ΚΑΕΛΕ της Αλεξάνδρειας.
Τελικά ο κ Δημητριάδης ανέλαβε να μεταφέρει το νέο μισθωτήριο συμβόλαιο και το κείμενο των υποχρεώσεων στην διοίκηση της ΕΣΕΕ χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί για την απόφαση που θα πάρει η ΕΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: