Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Προκλητικές οι αμοιβές που θα πληρώνονται οι τοπικοί μας άρχοντες

Με πολύ υψηλές αμοιβές θα πληρώνονται
οι τοπικοί μας άρχοντες σύμφωνα με τον Καλλικράτη.
Με αμοιβές που φαντάζουν υπέρογκες στους πολίτες
και ειδικά στους νέους ανθρώπους
που δουλεύουν για μόλις 500 και 700 ευρώ
Πόσα χρήματα θα λαμβάνουν οι τοπικοί μας άρχοντες; Τί προβλέπει ο νέος νόμος του Καλλικράτη για τους μισθούς του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών συμβουλίων για δήμους του μεγέθους της Αλεξάνδρειας;
Σήμερα στο blog του ΠΟΛΙΤΗ σας αποκαλύπτουμε τα υπέρογκα ποσά που θα πληρώνονται κάθε μήνα όσοι θα πάρουν θέσεις εξουσίας. Ποσά που κάνουν τους Έλληνες πολίτες να ζαλίζονται στο άκουσμά τους και ειδικά τους νέους ανθρώπους που είτε είναι άνεργοι, είτε πληρώνονται με μισθούς των 500 και 700 ευρώ.
Διαβάστε λοιπόν τί χρήματα θα παίρνουν οι τοπικοί μας άρχοντες.

Ο νέος νόμος του Καλλικράτη λοιπόν προβλέπει πως στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους, στους οποίους εντάσσεται και η Αλεξάνδρεια με 45.000 περίπου κατοίκους, ο μισθός του δήμαρχου θα είναι ισόποσος με το 80% του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Αφού λοιπόν οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου για το 2010 ανέρχονται σε 6.000 € περίπου, τότε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας θα λαμβάνει μισθό 4.800 € μικτά μηνιαίως.
Οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα πάντα με το νόμο του Καλλικράτη, θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του Δημάρχου, δηλαδή από 2.400 € ο καθένας, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του Δημάρχου, δηλαδή 1.920 €.
Τέλος οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς.
Αν υπολογίσει τώρα κανείς ότι στην Αλεξάνδρεια θα έχουμε εκτός του Δημάρχου και πέντε αντιδημάρχους, ένα πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, ένα πρόεδρο ΔΕΥΑΑΛ, ένα πρόεδρο ΕΔΑΝΑΛ, και έναν Συμπαραστάτη του Πολίτη, ο οποίος κι αυτός θα παίρνει 2.400 το μήνα, τότε ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο Αλεξανδρινός λαός κάθε μήνα για τους τοπικούς μας άρχοντες ανέρχεται στο ποσό των 4.800+2.400+2.400+2.400+2.400+2.400+1920+2.400+2.400+2.400= 25.920 ευρώ.
26.000 ευρώ θα πληρώνουμε κάθε μήνα, και πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο σε 10 άτομα για να διοικήσουν το δήμο μας.
Ας ελπίσουμε ότι θα το αξίζουν!
Παρακάτω το άρθρο 92 του νόμου του Καλλικράτη που αναφέρεται στην αντιμισθία των αιρετών:


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ

Άρθρο 92
Αντιμισθία αιρετών

1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, λαμβάνουν αντιμισθία η οποία καταβάλλεται από το δήμο.
2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το ογδόντα τοις εκατό (80%) των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το εξήντα
τοις εκατό (60%) των ανωτέρω αποδοχών.
3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το σαράντα τοις εκατό (40%) αυτής.
4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).
5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψος των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.
6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.
7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβάνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.
8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία ρύθμιση του Καλλικράτη , πουθενά δεν αναφέρει για τους διπλοθεσίτες !! Και έχουμε και λέμε, Δημητριάδης διπλό μισθό , Καβαρδίνας παχυλή σύνταξη και μισθό από το Δήμο, Τζίλας παχυλή σύνταξη και μισθό από το Δήμο, Κουριτίδηςπαχυλή σύνταξη και μισθό από το Δήμο, Κούγκας μισθό από το ΤΟΕΒ, μισθό από το Δήμο, και πάει λέγοντας, αυτοί αγωνίζονται για το καλό του τόπου? Και από την άλλη πλευρά ο συνταξιούχος των 500 ευρώ έχει μείωση στη σύνταξη στα δώρα κ,λ,π, και λέμε ότι είμαστε σε Κράτος δικαίου, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ