Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Διακοπή 2 ημερών σε υπηρεσίες των τεσσάρων δήμων για την μετάβαση στον Καλλικράτη

Ο νέος δήμαρχος Αλεξάνδρειας
κ. Φώτης Δημητριάδης
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑΙ
ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ
ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ Κ.Ε.Π.
Οι τέσσερεις Δήμοι Αλεξάνδρειας, Πλατεός, Αντιγονιδών και Μελίκης θα διακόψουν για δύο μέρες κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες προκειμένου να ολοκληρωθεί η λειτουργική ενοποίηση που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο των πληροφοριακών συστημάτων των τεσσάρων "Καποδιστριακών" Δήμων.
Για το λόγο αυτό, αύριο Πέμπτη 30 και μεθαύριο Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, οι πολίτες που επείγονται να εξυπηρετηθούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος προκειμένου να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και γενικά για την διεκπεραίωση άλλων υποθέσεών τους.
Παρακάτω σας παραθέτουμε ολόκληρο το δελτίο τύπου με όλες τις λεπτομέρειες.

Ενόψει εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης» και της σύστασης, από την πρώτη του νέου έτους, του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, πραγματοποιείται αυτή την περίοδο η λειτουργική ενοποίηση και μετάπτωση πληροφοριακών συστημάτων-εφαρμογών λογισμικού των τεσσάρων «Καποδιστριακών» δήμων Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος, προς την έδρα του νέου δήμου. Ειδικότερα διενεργείται η ενοποίηση και παραμετροποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων της διοικητικής υποστήριξης (πρωτόκολλο, διαχείριση εγγράφων, μισθοδοσία), των μητρώων (δημοτολόγιο, ληξιαρχείο, μητρώο αρρένων, εκλογικοί κατάλογοι), της οικονομικής διαχείρισης (γενική-αναλυτική λογιστική, λογιστική ΟΤΑ, διαχείριση αποθηκών, διαχείριση παγίων, διαχείριση χρεογράφων) και της διαχείρισης εσόδων.
Στόχος του έργου είναι η ομαλή μετάβαση και η απρόσκοπτη, από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, λειτουργία των υπηρεσιών του νέου δήμου Αλεξάνδρειας, για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, από το δημαρχείο Αλεξάνδρειας, όσο και σε αποκεντρωμένο, από τα πρώην δημαρχεία Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, οι υπηρεσίες αστικής και δημοτικής κατάστασης, πρωτοκόλλου και οικονομικής διαχείρισης των τεσσάρων δήμων, είναι υποχρεωμένες να διακόψουν την παροχή ορισμένων υπηρεσιών προς το κοινό, την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες, εφόσον επείγονται να εξυπηρετηθούν κατά τις παραπάνω δύο ημέρες, να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος και να καταθέτουν σε αυτά αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων ή για διεκπεραίωση λοιπών υποθέσεών τους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους δημότες και κατοίκους για την υπομονή και την κατανόησή τους προς τις παραπάνω διαδικασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες και αποσκοπούν στην επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του νέου δήμου Αλεξάνδρειας, από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος
Φώτης Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: