Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ-ΓΚΥΡΙΝΗΣ, Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ




Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και μαζί μ'αυτές πλησιάζει και το σημείο το οποίο θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει σαν το ΤΕΛΟΣ μιας μελανής περιόδου για το Ρουμλούκι και η ΑΡΧΗ μιας νέας .
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, ο χρόνος της πρώτης φάσης της προεκλογικής περιόδου ξοδεύτηκε στα ονόματα των υποψηφίων για την κομματική στήριξη και στους πάτρωνες αυτών.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια σχετική ηρεμία , η οποία, όμως, υποκρύπτει μεγάλη δόση υποκρισίας και λαϊκισμού.
Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ αντί να ρίξουν στη μάχη στελέχη άφθαρτα και διαπνεόμενα απο τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος κ Γ.Α.Π., αυτά ετοιμάζουν να σερβίρουν στην ρουμλουκιώτικη κοινωνία την αποτυχημένη πρόταση Γκιόνογλου ωσάν να ξέχασαν την μέχρι σήμερα πορεία και τα έργα ... της οχτάχρονης θητείας του ως δήμαρχος της Αλεξάνδρειας.
Αλήθεια δεν άκουσαν τίποτα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για τις καταγγελίες του αρχηγού της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παράσχου για το έργο της αποχέτευσης και για την ενοικίαση δημοτικών ακινήτων από συνεργάτες του δημάρχου;
Για την ΕΔΑΝΑΛ και τα καμώματα του προέδρου αυτής δεν άκουσε τίποτα η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ;
Ούτε για τις απαξιωτικές δηλώσεις του σημερινού ανεξάρτητου... δημάρχου κ. Γκιόνογλου που έκανε για τα κόμματα το 2002 και το 2006;
Για όλα αυτά τίποτα δεν άκουσε η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ η οποία υποτίθεται ότι μαζί με την νομαρχιακή της ΝΔ και των άλλων κομμάτων είναι το μάτι του κάθε κόμματος σε κάθε νομό;
Εκτίμησή μου είναι ότι η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας τα άκουσε και τα γνωρίζει όλα για τον δήμαρχο της Αλεξάνδρειας, όπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Μόνον που δεν κατάλαβε ούτε την αγωνία του Πρωθυπουργού και τον αγώνα που δίνει να σώσει την χώρα απο την καταστροφή, αλλά ούτε και τις αγωνίες του ρουμλουκιώτικου λαού για την επιβίωσή του στην δυσκολότατη αυτή περίοδο.
Το αρμόδιο όργανο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποστεωμένο και αποκομμένο από την ρουμλουκιώτικη κοινωνία τελικά θα βαφτίσει τα "κοτόπουλα νηστήσιμα" και θα "βοηθήσει" την κεντρική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ να σερβίρει την πρόταση Γκιόνογλου σαν την σωτήρια πρόταση για το Ρουμλούκι.
Ευτυχώς που ο τελικός κριτής των δημοτικών εκλογών είναι ο ίδιος ο ρουμλουκιώτικος λαός και αυτός φυσικά θα δώσει την απάντηση.
Στην Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα παρά το γεγονός ότι έχει σηκωθεί ένας κουρνιαχτός αντιπαράθεσης που κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ μπερδεμένα.
Εχουμε τον δήμαρχο Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος διεκδικεί την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και τον πρώην αντιδήμαρχο του Δήμου Αντιγονιδών κ. Παναγιώτη Γκυρίνη που επίσης διεκδικεί την κομματική στήριξη.
Επι της ουσίας έχουμε δύο πρόσωπα τα οποία αν ενώσουν τις δυνάμεις τους τότε πραγματικά στο Ρουμλούκι θα έχουμε μια πολύ καλή πρόταση με πολλές ελπίδες ότι ο μεγάλος Δήμος της Αλεξάνδρειας θα ξαναζήσει τις χαμένες αξίες και την χαμένη ευημερία του.
Ο νέος δήμος της Αλεξάνδρειας, ο οποίος καλύπτει όλο το Ρουμλούκι, είναι κατ'εξοχήν αγροτικός και σίγουρα η παρουσία του γεωπόνου και εν πολλοίς επιτυχημένου δημάρχου Πλατέος κ . Φώτη Δημητριάδη μαζί με τον αγρότη-επιχειρηματία και πρώην αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη σίγουρα αποτελούν το δίδυμο πάνω στον οποίο μπορεί να βασισθεί η μεγάλη προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής μας.
Εδώ θα χρειασθεί , βέβαια και η απαιτούμενη εμπιστοσύνη προς την νέα γενιά, η οποία απέχει απο τα πράγματα.
Δεν αντιλαμβάνομαι,όμως, την μυωπική αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζουν τα εσωπαραταξιακά πράγματα κάποια κομματικά στελέχη και κάποιοι νυν και πρώην βουλευτές της ΝΔ.
Βάζοντας όλοι αυτοί το προσωπικό τους συμφέρον πάνω απο το συλλογικό προβαίνουν σε δηλώσεις και πρωτοβουλίες που ουσιαστικά πριονίζουν το κλαδί... πάνω στο οποίο και οι ίδιοι κάθονται.
Αλήθεια σε τι ωφέλησε η αντιπαράθεση Χαλκίδη-Τσαβδαρίδη στο τοπικό ραδιόφωνο;
Σε τί ωφέλησε η βιαστική συμπαράταξη του Σάκη Κούγκα και με τον Φώτη Δημητριάδη;
Σε τι ωφελεί η συμπαράταξη του αρχηγού της δημοτικής παράταξης της ΝΔ στον Δήμο της Αλεξάνδρειας κ. Νίκου Γκαβαρδίνα και του πρώην γραμματέα της Τ.Ε της ΝΔ και δημοτικού συμβούλου κ. Τζίλα με τον Φώτη Δημητριάδη, αλλά και του κ. Γιάννη Γκιουρτζή και Νίκου Αλεξόπουλου με τον Παναγιώτη Γκυρίνη;
Ολοι αυτοί που κατά τα άλλα εμφανίζονται έτοιμοι να θυσιαστούν... για το κόμμα της ΝΔ δεν μπορούσαν να χαμηλώσουν τους τόνους και να περιμένουν την επίσημη κομματική στήριξη στον κ. Φώτη Δημητριάδη ή στον κ. Παναγιώτη Γκυρίνη;
Αντί να κάνουν "συνάξεις" και να προβαίνουν σε διχαστικές δηλώσεις δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο να στρωθούν στην δουλειά για το ΑΥΡΙΟ του μεγάλου δήμου της Αλεξάνδρειας, ο οποίος δήμος θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα;
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι τα στελέχη αυτά παρά τα μεγάλα λόγια που λένε για την ΝΔ και την μεγάλη αγάπη που έχουν προς τον ρουμλουκιώτικο λαό, στην πράξη, δυστυχώς, κάνουν τα αντίθετα με κίνδυνο να προκαλέσουν κακό και στο κόμμα της ΝΔ, εδώ στο Ρουμλούκι, αλλά κυρίως να προκαλέσουν κακό στον τόπο, δεδομένου ενώ η ΝΔ διαθέτει σήμερα μια πολύ καλή συναινετική πρόταση η οποία όμως μπορεί να χαθεί εξαιτίας των διχαστικών τάσεων που αναπτύσσονται τελευταίως.

Φ. Σ.




















1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

πολυ καλο και δικαιο στις περισσοτερες παρατηρησεις του το αρθρο.