Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Με τον Α ή Β τρόπο τα μεγάλα κόμματα αρχίζουν να ξετυλίγουν το νήμα των προθέσεων για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου εν όψη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ όλοι περιμένουν και επισήμως την εγκύκλιο που θα καθορίζει την διαδικασία που ακολουθηθεί.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στο αρμόδιο όργανο στέλνοντάς την ταχυδρομικώς ή μέσω ΊΝΤΕΡΝΕΤ και σε χρόνο που θα ορίσει το κόμμα.
Στον κομματικό χώρο της νέας Νέας Δημοκρατίας και πιο συγκεκριμένα από τον μοναδικό βουλευτή στην Ημαθία κ Χαλκίδη ακούγεται ότι θα γίνουν ΓΚΆΛΟΠ και ότι η κοινωνία θα είναι αυτή που θα επιλέξει τελικά τον υποψήφιο δήμαρχο.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ΤΏΡΑ αρχίζουν τα δύσκολα για όσους φιλοδοξούν να διεκδικήσουν την επίσημη ή ανεπίσημη κομματική στήριξη.
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι στιγμής ο σημερινός δήμαρχος κ Χαράλαμπος Γκιόνογλου φαίνεται να πατάει σε δύο βάρκες, έτοιμος να πηδήξει στην μία, την πιο στέρεα που θα του δώσει και τρίτη νίκη.
Βεβαίως για τον κ Γκιόνογλου τα πράγματα ΤΩΡΑ δεν θα είναι τόσο εύκολα όσο ήταν στην πρώτη και την δεύτερη τετραετία που αναδείχτηκε νικητής.
Τότε είχε τον αέρα του άφθαρτου, τότε είχε μαζί του τον κατά λάθος "ήρωα" Σάκη Κούγκα αλλά και κάποια εφημερίδα που τον στήριξε και, εν πολλοίς, συνέβαλε στην νίκη.
Τώρα ο κ Γκιόνογλου κουβαλάει στις πλάτες του την οχτάχρονη φθορά σαν δήμαρχος.
ΤΩΡΑ δεν έχει μαζί του τον Σάκη Κούγκα ο οποίος σάλπαρε για άλλα λιμάνια....
Μα το κυριότερο είναι ότι ΤΏΡΑ τα στελέχη του επίσημου ΠΑΣΟΚ και μια πολύ μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που συμμετέχουν έμπρακτα στον αγώνα του Πρωθυπουργού είναι αποφασισμένα να πολεμήσουν τον χρεοκοπημένο συνδυασμό του κ. Γκιόνογλου, είτε στο επίπεδο των εσωκομματικών διαδικασιών, αν τολμήσει να ζητήσει κομματική στήριξη, είτε στο επίπεδο της εκλογικής αναμέτρησης
Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας απ'οτι φαίνεται θα δούμε για μια ακόμα φορά την σκανδαλώδη ανάμιξη του Μιχάλη Χαλκίδη η οποία όμως ανάμιξη προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και δυσφορία στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
Ολα θα εξαρτηθούν απο τους ψηοφόρους του νέου και μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν με την ψήο τους αν θέλουν να συνεχίσει η κατηφορική πορεία του ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ ή αν θέλουν να μεταμορφώσουν την κρίση που περνάμε σε αναπτυξιακή ευκαιρία.

Φ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: