Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας κέρδισε το Βραβείο του Ιδρύματος Bill Gates, ύψους 1 εκατ. δολλαρίων

Μεγάλη διάκριση αποτελεί για την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας αλλά και για ολόκληρη την Ημαθία, το βραβείο που κέρδισε η Βιβλιοθήκη από το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ύψους 1 εκατ. δολαρίων, ως μία απο τις βιβλιοθήκες πρότυπο στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Αυγούστου 2010, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απένειμε το Βραβείο "Πρόσβαση στη Μάθηση 2010", στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας για τη λειτουργία της γενικότερα και εδικότερα για τη δημιουργική χρήση της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών προς ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και οικονομικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων στη Βέροια και ολόκληρη την Ημαθία.

Η βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει αναδειχτεί ως μια από τις κορυφαίες βιβλιοθήκες της Ελλάδος προσφέροντας μια σειρά απο υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε παιδιά και ενήλικες. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Δημόσιας Κενρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας κ. Τροχόπουλος Ιωάννης: "Η Βιβλιοθήκη μας νοιάζεται για το πώς θα κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη, και όχι απλώς να φιλοξενεί βιβλία και πληροφορίες. Είμαστε μια μικρή βιβλιοθήκη που είναι αφοσιωμένη στην προσοφρά σύγχρονων εργαλείων και υπηρεσιών για να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρίσκουν νέες οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές ευκαιρίες".

Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της διαφορετικής νοοτροπίας που επικρατεί στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, και η οποία την έφθασε σε αυτή τη διεθνή διάκριση.
Η νοοτροπία αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα θετικό παράδειγμα για όλους τους πολίτες της Ημαθίας, ιδιαίτερα δε για όσους διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις.
Η δημιουργικότητα, η εξωστρέφεια και η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητα στοιχεία για να κερδίσουμε το μέλλον.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στον ΠΟΛΙΤΗ της Τρίτης 18 Αυγούστου.

Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: