Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δ. Παράσχος: Κόψτε τα πάρτυ και τις δεξιώσεις, περικόψτε τους μισθούς προέδρων



Στην δύσκολη οικονομική περίοδο που περνάει ο αλεξανδρινός λαός, η διοίκηση Γκιόνογλου έχασε την τελευταία ευκαιρία να δείξει στον προϋπολογισμού του 2010 ότι της έμεινε λίγο από την αρχική ευαισθησία της και ότι ενδιαφέρεται έστω και λίγο για τον δοκιμαζόμενο αλεξανδρινό λαό.

Αντί να δείξουν το καλό παράδειγμα και να περικόψουν τις αποζημιώσεις τους και τις σπατάλες στις προμήθειες κλπ, βλέπουμε να κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Βλέπουμε δηλαδή στον προϋπολογισμό του 2010 να αυξάνονται κατά 8% οι μισθοί του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων όπως επίσης αύξησαν κατά 45% και το κονδύλιο για δημόσιες σχέσεις, για τις εφημερίδες και για τις δεξιώσεις.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο δήμαρχος κ Γκιόνογλου και οι έμμισθοι συνεργάτες του νοιάζονται μόνον για τον εαυτούλη τους και ετοιμάζονται για τις δημοτικέ εκλογές του Νοεμβρίου ελπίζοντας ότι με τις εφημερίδες και με τις δεξιώσεις και τα πάρτη θα καταφέρουν να ξανά υφαρπάξουν την ψήφο του σκληρά δοκιμαζόμενου αλεξανδρινού λαού.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Δημήτρης Παράσχος έκανε κατά μέτωπο επίθεση στην διοίκηση Γκιόνογλου την οποία κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν σε θέματα λειτουργίας των θεσμών, στο θέμα της διαφάνειας του δημοτικού χρήματος και προάσπισης της δημοτικής περιουσίας.

Στα οχτώ χρόνια που διοικούν τον Δήμο εφαρμόζουν την κατάτμηση των έργων με τα γνωστά έργα των 45.000 ευρω τα οποία δίνουν στους εργολάβους χωρίς διαγωνισμό.

Με την πελατειακή αυτή πολιτική που εφάρμοσαν κατάφεραν να χρεοκοπήσουν τον Δήμο και να φορτώσουν στις πλάτες των ευσυνείδητων δημοτών τα βάρη άλλων.

Σ’αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είπε ο κ Παράσχος, πρέπει πρώτα εμείς να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να μην ζητάμε από τον απλό δημότη να μας δώσει 10 και 20 ευρω περισσότερα και την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή να σχεδιάζει δεξιώσεις και πάρτι.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Στην συνέχεια ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ Παράσχος πέρασε στο στάδιο των προτάσεων ζητώντας από τον κ δήμαρχο να γίνουν οι παρακάτω περικοπές προς ανακούφιση του αλεξανδρινού λαού.

ΠΡΩΤΟΝ Να καταργηθεί η θέση του 3ου αντιδημάρχου και του 3ου ειδικού συνεργάτη διότι κατά την γνώμη μας , είπε ο κ Παράσχος ορίστηκαν από τον κ δήμαρχο για άλλες σκοπιμότητες και όχι για να εξυπηρετήσουν το καλό του συνόλου.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ Να μειωθούν κατά 50% οι μισθοί των προέδρων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, δηλαδή των προέδρων της ΔΕΥΑΑλ και της ΕΔΑΝΑΛ.

ΤΡΙΤΟΝ Να περικοπούν κατά 50% οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων και με τα χρήματα αυτά να δημιουργηθεί ένα κοινό ταμείο και μάλιστα ένα ποσόν από τα χρήματα αυτά να δοθούν για ενίσχυση στα «ΠΑΙΔΙΑ της ΑΝΟΙΞΗΣ» τα οποία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα λόγο της ΜΗ πιστοποίησης .

ΤΕΤΑΡΤΟ Να μειωθούν κατά 30% τα έξοδα από τους λογαριασμούς που πληρώνει ο Δήμος για τα κινητά τηλέφωνα του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: