Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Κανένα στρατόπεδο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ημαθία




Την κατηγορηματική θέση ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να προταθεί κανένα στρατόπεδο του Νομού Ημαθίας για να μετεξελιχθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών έλαβε από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ημαθία την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Ο Νομάρχης είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και να συμφωνήσει μαζί του για την ανάγκη παραμονής και συνέχισης της λειτουργίας των Σχολών Αστυνομίας στη Νάουσα και τη Σητεία (τόπος καταγωγής του το Λασίθι), ως μονάδες απαραίτητες στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και κρίσιμες δομές στην κατεύθυνση της άρτιας εκπαίδευσης και της αύξησης της επιχειρησιακής δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Νομάρχης στο τέλος της συνάντησης χάρισε στον Υφυπουργό αναμνηστικά δώρα και έντυπα από την Ημαθία.
ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Πλακιωτάκης επισκέφτηκε περιοχές δικαιοδοσίας του Β΄ Σ.Σ. επισκέφθηκε, στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να αποκομίσει ιδία άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πρώτος σταθμός της επισκέψεώς του ήταν το Στρατηγείο του Β΄ Σ.Σ., στη Βέροια, ενώ αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Β’ Σ.Σ. αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπαδάκη και άλλα στελέχη του Σώματος, επισκέφθηκε τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του, ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στους εκπροσώπους των δύο καθημερινών εφημερίδων που παραβρέθηκαν στη Βεργίνα, ξεκαθάρισε πως ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν καθαρά εθιμοτυπικός και δεν έχει την πρόθεση να επισκεφθεί ανενεργά στρατόπεδα, ώστε να τα προτείνει στο Υπ. Εσωτερικών για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, κάτι που έντονα φημολογούνταν στην Ημαθία.
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός και η συνοδεία του επισκέφθηκαν τη διοίκηση της 1ης Μεραρχίας, στην Αγ. Βαρβάρα, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου, ενώ ακολούθησε γεύμα στη θερινή Λέσχη Αξιωματικών, δίπλα στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Βέροιας, με την παρουσία του Μητροπολίτη Βεροίας, του Νομάρχη Ημαθίας και της Δημάρχου Βέροιας.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του συνεχίστηκε με επισκέψεις σε άλλες μονάδες που υπάγονται στο Β΄ Σ.Σ., εκτός Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: